Voorst Remembers Operation Cannonshot

Begin van de bevrijding van de Veluwe

Na het mislukken van Operatie Market Garden bleef het noorden van Nederland bezet gebied. Met Operatie Cannonshot zou een begin worden gemaakt aan de bevrijding van Noord-Nederland. Er hing veel van de operatie af. Op 11 april gingen de 48th Highlanders of Canada, onderdeel van de 1e Canadese Infanterie Divisie via de Achterhoek richting de IJssel om zo het Duitse front te doorbreken. Het slagen van Operatie Cannonshot betekende het begin van de bevrijding van Noord-Nederland.

75 + 1 jaar vrijheid!

In 2020, 75 jaar na dato, zou Operatie Cannonshot herdacht en gevierd worden met een groots jubileumevenement. Helaas kon dat door het coronavirus niet door gaan. Daarom vieren en herdenken wij in 2021 75 + 1 jaar Operatie Cannonshot. De nieuwe data zijn zaterdag 10 april en zondag 11 april 2021! Tot de plannen behoren het inrichten van Recreatiegebied Bussloo als een militair kamp met historische militaire voertuigen, een markt en diverse displays. Daarnaast zal er een militaire bevrijdingscolonne door de dorpen van de gemeente Voorst georganiseerd worden. Zo kunnen inwoners en bezoekers zich onderdompelen in militaire historie en beleven zij de dagen rondom de bevrijding vanuit een uniek oogpunt.

Deelname als exposant

Organisaties, verenigingen en stichtingen hebben de kans om te exposeren tijdens het bevrijdingsevenement. Wil je als dorp jullie eigen bevrijdings- of oorlogsverhalen vertellen? Heb je als stichting een bijpassende boodschap en deze wil je graag delen met bezoekers? Of wil je je eigen evenement promoten? Meld je dan snel aan als exposant tijdens dit grote bevrijdingsevenement van de gemeente Voorst via onderstaand aanvraagformulier of neem contact op met Shavonne Korlaar.

Download het aanmeldformulier