Bertje & De Buffalo’s

4 uren (28,0 km)

Bertje is een jongen van 10 jaar. Hij vindt op de zolder van zijn oma een magische bril. Als hij hem opzet, ziet hij door de bril de wereld van april 1945. Fiets jij mee met Bertje en herbeleef jij met hem de dagen rond de bevrijdingsoperatie Cannonshot?

Voorst herdenkt 75 jaar vrijheid en brengt in dit jubileumjaar de belangrijke geschiedenis met deze game bij de jeugd onder de aandacht. Wie de game speelt, maakt een indrukwekkende fietstocht door de gemeente Voorst en beleeft Operatie Cannonshot tijdens de dagen van april 1945.

De fietsroute begint bij de Dorpskerk in Wilp en eindigt op vliegveld Teuge. Onderweg bezoek je tien gamelocaties die een grote rol speelden tijdens bevrijdingsoperatie Cannonshot. Daarbij staken Canadese militairen met hun Buffalo’s (amfibievoertuigen) de IJssel over van Gorssel naar Wilp. Door middel van Augmented Reality (AR) ga je op de tien gamelocaties echt terug in de tijd. Je ziet op oude foto’s hoe het er vroeger uitzag op de plek waar je bent. Je hoort de geanimeerde gesprekken tussen Bertje en opa Bril, die aangevuld worden met spannende geluidseffecten waarmee de beleving compleet is.

De Go Veluwe App is bedacht en ontwikkeld door Mathanje Huisman. Het was haar inzending voor Prijsvraag de Veluwe, uitgereikt door de provincie Gelderland in december 2017. Door gebruik te maken van een game met Augmented Reality en audiotours als toevoeging aan de omgeving, worden spannende, educatieve verhalen verteld. Daarmee wordt fietsen op de Veluwe een avontuur voor het hele gezin. De app is gratis te downloaden via de Apple app store en  Google Play.

 

Dit ga je zien

Dorpskerk Wilp

Dorpskerk Wilp

Kerkstraat 35
7384 AS Wilp
Drone

De Kribbe

Weerdsweg 6 a
7384 CJ Wilp
Gedenksteen

Gedenksteen Operation Cannonshot

hoek Houtwalstraat Marsstraat
7384 CK Wilp
De Nijenbeek

Ruïne De Nijenbeek

Nijenbeekseweg 52
7383 BD Voorst
gedenkplek

Gedenksteen Halifax Crash Voorst

Klarenbeekseweg t.h.v. 30
Voorst
Kerk

St. Martinuskerk

Bussloselaan 17 b
7383 AG Bussloo
Wilpermolen

Wilpermolen

Molenallee 12
7384 AM Posterenk
Herinneringsmonument

Herdenkingsmonument 't Holthuis

Burgemeester van der Feltzweg 1
Twello
De kleine Ham

De Kleine Ham

Boevenbrinkstraat 4
Terwolde
Luchtfoto

Vliegveld Teuge

De Zanden 103
7395 PG Teuge