Beekweidenpad

3 uren 40 minuten (16,0 km)

Het zevende Klompenpad in de gemeente Voorst. De start is bij het Dorpshuis in Voorst maar wandelaars kunnen ook opstappen bij Bakker Bril en bij het station Voorst. De naam 'Beekweidenpad' komt van een oude veldnaam op de kadastrale kaart van voor 1832.

Behalve het startpaneel met informatie  bij het Dorpshuis in Voorst, vind je bij BakkerBril en het station Voorst-Empe ook opstappunten. Het Beekweidenpad is een rondwandeling van 16 kilometer door bossen en een beekdal, over enken en landgoederen in het mooie buitengebied van Voorst.

Je komt op deze wandeling o.a. langs de Dorpskerk,  over de percelen van Kloosterboer, langs De Adelaar, park Beekzicht, De Kolke, langs de grafheuvels, 't Gagelven, de Zandstraat, De Halmen, het Gemaal, de Voorsterklei, het Kerkepad en de Beelekolk.

Het Beekweidenpad kan gecombineerd worden met het Klarenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder meer te koop bij Bakker Bril, Camping De Haverkamp en VVV’s in de regio. De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

Dit ga je zien

Dorpshuis Voorst

Dorpshuis Voorst

Schoolstraat 14
7383 CG Voorst
Dorpshuis Voorst

Dorpshuis Voorst

Schoolstraat 14
7383 CG Voorst