Streekproducten

Voorst is rijk aan Veluwse streekproducten en andere lekkernijen uit de IJsselvallei. In de regio hechten we veel waarde aan het duurzaam en lokaal produceren van voedsel en het stimuleren van korte ketens. Zo maken restaurants in de IJsselvallei gebruik van lokale ingrediënten, supermarkten verkopen de producten van de boeren en de boeren verkopen hun producten in hun eigen streekwinkels rechtstreeks aan de inwoners en recreanten. Zo kun je naast heerlijk wandelen en fietsen, ook heerlijk eten in de IJsselvallei met het grote aanbod van streekproducten.

Culinaire ontdekkingstocht

De gemeente Voorst is rijk aan heerlijke en gezonde Veluwse streekproducten! Het aanbod zal je verrassen: zuivelproducten op het boerenland, kersen in de uiterwaarden van de IJssel en brood van de dorpse molen. Of wat dacht je van de wijngaarden in het weidse landschap van de IJsselvallei? Genoeg opties om jouw dagje wandelen of fietsen in de IJsselvallei uit te breiden met een lekker hapje eten. Ben jij klaar voor een culinaire reis door Voorst?

Kom langs bij de boer

Wil je weten waar deze lekkere Veluwse streekproducten vandaan komen? Kom dan op bezoek bij de boer die deze (h)eerlijke streekproducten uit de IJsselvallei maakt en verkoopt. Tap je eigen melk bij Erve Trees of Melktap Wilp, hier kun je zelfs je eigen softijsje tappen. Ook op boerderij de Kolke in Voorst, Boerderij Den Hoek in Wilp-Achterhoek en boerenstreekwinkel De Wolf in Terwolde vind je een goedgevulde en gezellige streekwinkel.

Wat gebeurt er op de boerderij

Wil je meer weten over wat er allemaal bij komt kijken voordat de boer zijn streekproduct kan verkopen? Veel boeren in de IJsselvallei laten je graag kennismaken met hun bedrijf. Zij hebben hun krachten gebundeld in de organisatie 'IJsselvallei Boert en Eet Bewust'. Via hen kun je je aanmelden voor rondleidingen op verschillende boerenbedrijven.

Meer over de boeren

Veluwse streekproducten in Voorst

Deze lokale streekproducten uit de IJsselvallei zijn ook terug te vinden op de menukaarten van de restaurants in de gemeente Voorst. Bekijk hieronder een greep uit de lekkerste, gezelligste en beste restaurants.

Vind de leukste restaurants

Fietsen en eten in de IJsselvallei

Je kan je bezoek aan een of meerdere streekwinkels in de IJsselvallei combineren met een prachtige fietsroute door de rijke landschappen van de gemeente Voorst. Bekijk hieronder op de kaart waar je lekker kunt eten tijdens het fietsen in de IJsselvallei. Stippel je route uit en ga op reis!

Wil je het prachtige landschap ervaren via een bestaande fietsroute? Bekijk dan hier alle fietsroutes.

Download de fietsroutes