Olympia's Tour

De gemeente Voorst is 18 oktober gastheer van de tweede etappe (170,7 kilometer) van de oudste rittenkoers van Nederland. De etappe van Olympia's Tour voert door alle dorpen en bijna alle buurtschappen, waarbij de start en finish gesitueerd zijn in Twello.

 

De start

De koers start om 12.00 uur aan de Hietweideweg in Twello om dan twee ronden van elk ruim 67 kilometer te rijden door alle dorpen en buurtschappen (op De Wijk en De Spekhoek na) in de gemeente Voorst. Aansluitend wordt er één plaatselijke ronde van 33 kilometer verreden in Twello en omgeving. Rond de klok van 15.55 uur staat de finish gepland op het Raccordement in Twello. De route is uitgezet door vrijwilligers van ETT Twello in samenwerking met de organisatie en de gemeente Voorst.

Elite- en beloftentop


Olympia’s Tour wordt dit jaar verreden voor zowel de beloften als elite. Organisator Thijs Rondhuis wil alle Nederlandse continentale teams en clubploegen de gelegenheid geven media-aandacht te genereren met deze wedstrijd, die nog altijd op waarde geschat wordt. “Teams kunnen voor het voortbestaan alle aandacht in eigen land goed gebruiken. Zeker gezien het feit dat het aanbod van wedstrijden kleiner wordt is het goed om de complete elite- en beloftentop in Nederland startgelegenheid te geven. De ploegen hebben dankzij de nieuwe opzet bovendien meer ruimte om tot een sterke  formatie te komen aan het einde van het wegseizoen.

Meer weten over Olympia's Tour?