Hanzesteden

Hanzesteden verbonden door het water

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Bezoek de steden en maak een Hanzestadswandeling. Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen.

Ontdek Deventer

Deventer is een van de Hanzesteden aan rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland! Laat je verwonderen over de historie tijdens een stadswandeling en struin door de authentieke straatjes langs bijzondere galeries, unieke winkeltjes en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Deventer is een stad die je verrast, een dynamische stad met bruisende evenementen.

Ontdek Deventer

Ontdek Zutphen

Zutphen, aan de IJssel en de Berkel, kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van unieke winkels, horeca en evenementen.

Ontdek Zutphen