Tuinen en landgoederen

Geniet van weidse landschappen en het romantische besloten coulissenlandschap, de ingredienten voor een heerlijk onthaastend dagje genieten van prachtige landgoederen in Voorst. Veel eigenaren hebben de paden op hun landgoed opengesteld zodat niet alleen zij maar ook wij kunnen genieten van deze prachtige leefomgeving.

Naast deze mooie landgoederen vind je in de gemeente Voorst ook een aantal particuliere tuinen die je vanaf het voorjaar tot soms diep in de herfst kunt bezoeken.

Beleef de landgoederen

Een mooie gelegenheid om deze landgoederen en hun omgeving te ontdekken zijn de klompenpaden. Zo gaat de route van het Beekweidenpad voor een heel groot deel over de landerijen van landgoed Beekzicht en krijg je een mooi beeld van het buitengebied van het dorp Voorst. Het Klarenbeeksepad laat je kennismaken met landgoed Klarenbeek en het prachtige cultuurhistorische landschap rond het dorp Klarenbeek. Al wandelend over het Fliertpad krijg je een mooi beeld van de prachtige tuinen rond Het Schol. Behalve genieten van de IJssel en de uiterwaarden geeft het Tuylermarkpad je ook een kijkje op de statige oprijlaan van landgoed Matanze.

Trek je wandelschoenen aan, stap op de pedalen en dompel je onder in de heerlijkheden van de Voorster landgoederen.

Ontdek de routes in Voorst

Onze landgoederengordel uitgelicht

Beekzicht in vogelvlucht

Ontdek de grootsheid en veelzijdigheid van landgoed Beekzicht in deze prachtige video die ter ere van het 200 jarig bestaan gemaakt is. Al wandelend over het klompenpad Het Beekweidenpad herken je veel van de beelden uit deze video.

Tuinen om te bezoeken

Naast de mooie landgoederen met hun parken vind je in de gemeente Voorst ook een aantal particuliere tuinen die je vanaf het voorjaar tot soms diep in de herfst kunt bezoeken. 

Onthaast je, laat je inspireren of geniet gewoon in deze verschillende tuinen.

De tuinen van de Roode Hoeve

De Nijenbeek

Een stukje historie vind je op Landgoed de Pol. Behalve een bijzondere Bomendijk die voor een groot deel is opengesteld om te wandelen vind je op dit landgoed ook kasteelruïne de Nijenbeek. Vanwege bijzonder bewoners wordt de Nijenbeek in de zomermaanden beperkt opengesteld. Gelukkig kun je met deze virtuele tour toch een kijkje in de toren nemen.

Meer over de Nijenbeek

Langer genieten van al dit moois?

 • Overnachten in Voorst

  Heb je aan 1 dag niet genoeg om al dit moois te ontdekken? Boek dan een overnachting bij één van onze gastvrije accommodaties

  Ga hier verder
  Overnachten in Voorst
 • Van alle smaken thuis

  Van pannenkoeken tot paling. Van first class steaks tot eigengerookte zalm. Voorst is van alle smaken thuis!  Veel restaurants hebben streekproducten op hun menukaart staan: heerlijk maar vooral ook eerlijk voedsel van lokale producenten, zoals hert, geitenkaas, cranberry’s en aardappelen. Zo beleef je de streek volop.

  Ga hier verder
  Van alle smaken thuis
 • Ontdek de 4 streken van Voorst

  In Voorst vind je het groen van de Veluwe, de weidse uiterwaarden van de IJssel en alles wat daar tussen ligt.

  Ga hier verder
  Ontdek de 4 streken van Voorst