Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Filosofie rond het Vuur - Geweldloze Communicatie

Geweldloze communicatie de sleutel voor het oplossen van veel problemen zoals burn-out, vooroordelen, oud zeer of relatieproblemen. Met deze methode kan er tóch weer een brug geslagen worden.

Verlang jij ook naar een gezonde dosis geestverruiming en streef je naar het uitdrukken van jouw kennis en wijsheid? Ben jij nieuwsgierig naar zienswijzen van anderen? Daag jezelf dan uit en kom naar de filosofische-avonden in de NatuurTempel waar we, in samenwerking met gastsprekers, steeds een ander thema uitlichten.

Wat is Geweldloze Communicatie?

Lidie Voorend ziet geweldloze communicatie de sleutel voor het oplossen van veel probleme…

Lees verder

Verlang jij ook naar een gezonde dosis geestverruiming en streef je naar het uitdrukken van jouw kennis en wijsheid? Ben jij nieuwsgierig naar zienswijzen van anderen? Daag jezelf dan uit en kom naar de filosofische-avonden in de NatuurTempel waar we, in samenwerking met gastsprekers, steeds een ander thema uitlichten.

Wat is Geweldloze Communicatie?

Lidie Voorend ziet geweldloze communicatie de sleutel voor het oplossen van veel problemen zoals burn-out, vooroordelen, oud zeer, schuldgevoel, relatieproblemen, etc. Kortom, wanneer het praten en luisteren met de ander óf met onszelf lastig is of er zelfs conflicten zijn, dan kan er met deze methode tóch weer een brug geslagen worden. Mensen zoals Ghandi (1869-1948) en Rosenberg (1934-2015) zijn er de grondleggers van. Zij hebben als het ware een nieuwe taal ontwikkeld, een manier van intensief (empathisch) luisteren naar onszelf en naar anderen, zónder de ander of jezelf te veroordelen. Je bent nooit te oud om een nieuwe taal te leren.

Wie is Lidie Voorend?

Ik ben een boerendochter uit een groot gezin en inmiddels oma van vier kleinkinderen. Ik ben creatief en heb altijd een sterke drang gevoeld om de wereld een beetje mooier te maken. Met mijn diploma van de hogere tropische landbouwschool te Deventer werkte ik 8 jaren in verschillende Afrikaanse landen op het gebied van plattelandsontwikkeling. Mijn laatste tropengang (2007) was een missie voor Artsen zonder Grenzen in Darfur (Sudan). Het communiceren met ‘mensen-in-nood’ intrigeerde mij enorm; dat loopt immers als een rode draad door al mijn werk, maar ook privé. Dat maakt dat ik een tijdje geleden aan een intensieve training geweldloze communicatie (of ook wel verbindende communicatie genoemd) ben begonnen. Deze kennis, die aansluit op mijn levenservaringen, wil ik heel graag delen met anderen zodat iederéén de vruchten ervan kan plukken.

De NatuurTempel als mysterieschool

De oude tempels behoren tot de bakermat van de Westerse beschaving, het was het huis van de muze die als inspiratie bron diende voor de verdere creatieve ontwikkeling van de mensheid. In Tempels werden filosofie, kunst, en wetenschap ontwikkeld, ze hebben de basis gelegd voor de hedendaagse Westerse universiteiten en onderwijs instituten. De Tempels in de oudheid hadden een religieuze, politieke en sociale functie.

De NatuurTempel is een uniek rond kunstwerk, gemaakt van dik hout en kronkelige takken, glas en leem. Deze bijzondere belevingsruimte neemt je mee naar de wereld van je verbeelding, het lijkt of tijd er niet bestaat. De locatie is volledig off the grid, bosrijk en vol creativiteit. Een bezoekje staat sowieso garant voor een onvergetelijke ervaring.

Je kunt tickets reserveren of aan de deur kopen (op beschikbaarheid).

Lees minder

Prijzen

  • Gebaseerd op draagkracht 7.50 – 15,00 – 20,00 euro, inclusief drankjes

Locatie