College/lezingen ‘Oil Painting processes of the masters’


In een serie van drie, los van elkaar te volgen lezingen gaat Peter van de Woude dieper in op de schilderprocessen van twee van de zeven meest beroemde schilders ter wereld.

In de eerste van deze door de Kunstkring Voorst aangeworven bijzondere serie, worden Jan van Eyck en de Italiaanse schilder Tiziano Vecelli (Titiaan) met betrekking tot hun schildertechnieken naast elkaar neergezet. Welke stappen maakten zij bij het opzetten van hun schilderijen? Welke methodiek gebruikten zij? Hoe komt het dat hun schilderijen in stijl en penseelvoering zoveel van elkaar verschillen?

In deze serie lezingen zet Peter van der Woude de geheimen achter hun schildermethoden in begrijpelijke stappen uiteen. Tegelijk krijg je een stukje kunstgeschiedenis mee over de perioden waarin deze kunstenaars leefden.

Dan volgt op zondag 26 februari 2023 deel 2 uit deze cyclus, waar Rembrandt van Rijn en de Britse schilder J.M.W. Turner centraal staan.

Tot slot, op zondag 26 maart, volgt deel 3. De Britse schilder James Whistler, de Amerikaan John Singer Sargent en de Fransman William Bouguereau staan dan centraal.

Openingstijden

  • Zondag 26 februari 2023 om 14.30 uur
  • Zondag 26 maart 2023 om 14.30 uur
  • Inloop vanaf 14.00 uur.

Prijzen

  • € 7,50

Locatie