Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Sterrenkijkdagen Volkssterrenwacht Bussloo

Op vrijdagavond 28 en zaterdagavond 29 februari is Volkssterrenwacht Bussloo speciaal geopend voor het evenement de “Sterrenkijkdagen” wat dit jaar landelijk voor de 44e keer georganiseerd word.

Het publiek kan beide avonden vanaf 19.30 uur de sterrenwacht bezoeken met diverse korte presentaties over de actuele sterrenhemel en bij helder weer is er gelegenheid om met de grote telescopen naar de sterrenhemel te kijken.

Volkssterrenwacht Bussloo opent 28 en 29 februari haar deuren. Het publiek is welkom om door de telescopen te komen kijken. De telescopen in het observatorium van Volkssterrenwacht Bussloo staan klaar om bijvoorbeeld de maan en de planeet Venus te bewonderen. Ook sterrenbeelden zoals de Pleiaden en Orion zijn goed zichtbaar aan de hemel.

Vanaf 19.30 uur is de sterrenwacht geopend en zijn er diverse korte voordrachten over verschillende onderwerpen. Hierbij zullen met name de maan, de planeten en de actuele sterrenhemel centraal staan. Een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld te horen wat er nog meer te zien is aan de hemel en te leren hoe planeten en sterrenbeelden aan de hemel te herkennen zijn. De toegang is gratis.

 

Prijzen

  • Gratis

Locatie