Mötorzaeg "peppels in Voorst"


Op zaterdag 20 mei gaan de carvers in Voorst om 9.00 uur aan de slag met hun vrije opdracht om van een levensgroot stuk populierenhout - ook wel peppel genoemd - een beeld te creëren. Rond 17.00 uur beginnen de 1e Open Voorster Keet-Games.

Dit weekend vindt voor de eerste keer in Voorst het international Carving event plaats. Onder de naam Motörzaeg “Peppels in Voorst” Dit o…

Dit weekend vindt voor de eerste keer in Voorst het international Carving event plaats. Onder de naam Motörzaeg “Peppels in Voorst” Dit omdat de carvers meestal populierenhout, ook wel “peppels”genoemd gebruiken en veel keet bezoekers op houten klompen lopen die ook weer peppels genoemd worden. Carving is het met behulp van een kettingzaag een sculptuur creëren. Er hebben zich reeds een twintigtal deelnemers aangemeld waaronder de absolute wereldtop. Naast een aantal deelnemers uit Nederland zijn er ook deelnemers uit Rusland, Ecuador, UK, Duitsland en Canada. Zaterdag rond 9.00 uur zullen de deelnemers beginnen aan hun werkstuk, het betreft een vrije keuze opdracht. De carving zone is de gehele dag te bezichtigen. Ook zullen een aantal leden van het Timber Sports team, houthakken op wedstrijdniveau, drie keer een demonstratie geven. Om 17.00 uur eindigt het carving en is het de beurt aan de Keet-Games. 

Zondag
Zondag om 09.00 uur kan een ieder die zich daarvoor ingeschreven heeft aanschuiven aan het ontbijtbuffet dat verzorgd word door koffie-& theehuis ‘t Momentje waarna om 10.00 uur de tweede carving dag van start gaat. Ook nu is de carving zone weer vrij te bezichtigen en zullen de Timber Sports mensen weer een aantal demonstraties geven. 

Om 14.00 uur zal er een spectaculaire roofvogelshow te zien zijn waar ca 15 roofvogels te zien zijn. Het gehele weekend zullen er diverse stands met houtbewerking en een aantal leuke kramen zijn. Op het gezellige terras kunt u genieten van frisdrank en diverse warme gerechten voor stoere mannen en vrouwen terwijl in de naastgelegen boomgaard van koffie-& theehuis ‘t Momentje u genieten kunt van heerlijke warme dranken met iets lekkers er bij en van een kleine markt met fijne plaatselijke lekkernijen.

Rond 16.00 zullen de gemaakte sculpturen ten toon gesteld worden waarbij het niet ondenkbaar is dat een aantal van deze kunstwerken geveild gaan worden. Het terrein is beide dagen vrij toegankelijk, er is ruim parkeergelegenheid waar wel een vergoeding voor gevraagd wordt.

Opgave voor de Open Voorster Keet-Games kan bij Henrie Kloosterboer via tel. 06-37159363.

Contact

Koffie & Theehuis 't Momentje
Kerkstraat 29
7383 CB Voorst
Plan je route

Openingstijden

  • Zaterdag 20 mei 2023 om 09.00 uur
  • Zondag 21 mei 2023 om 10.00 uur

Locatie