Ga op pad met je reisgids, verken de buitententoonstelling van 120 km, met werken van maar liefst 27 kunstenaars of bezoek het gevarieerde programma vol theater muziek en kunst.

De IJsselbiënnale is de langste kunstroute van Nederland. De bezoeker vindt bijna 30 spannende en monumentale kunstwerken, verdeeld over ruim 120 kilometer langs de IJssel. 
Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten zich inspireren door het thema: de impact van klimaatverandering op ons landschap, met als titel TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID.

De hele zomer lang zijn er naast de buitententoonstelling tal van activiteiten te beleven. Zo biedt de IJsselbiënnale – samen met ruim 100 makers uit de IJsselvallei! – rondleidingen, lezingen van de kunstenaars, muziek, tentoonstellingen, wandelingen, workshops en theater in de uiterwaarden, bij sluizen, op landgoederen en in de karakteristieke Hanzesteden. 

Zo zal in mei de Braziliaanse kunstenaar Henrique Oliveira zijn in zijn Londonse atelier ontworpen kunstwerk bij de oude molenruïne aan de Voorsterbeek opbouwen. Inspiratiebron voor zijn kunstwerk is de Nijenbeek met haar verschillende openingen en prachtige zichtlijnen.   

Openingstijden

  • dagelijks t/m 19 september 2021
  • Van 18 juni t/m 19 september.

Locatie