Amateurkunst met een grote K: Vocaal ensemble Sixtessens


In de reeks Amateurkunst met een grote K geeft de St. Sint Martinuskerk Bussloo vanmiddag een podium aan vocaal ensemble Sixtessens. de 9 heren van dit ensemble geven vanmiddag een concert met “een vooruitblik op Kerst”.

Het repertoire van Sitessens is breed. Zo maken Oost-Europees, barbershop, gedragen klankkleur liederen, hedendaagse pop- en folksongs deel uit van het repertoire. Muziek uit de 50-, 60- en 70er jaren wordt door het negental zelf gearrangeerd. Klankkleur, harmonie en balans staat hoog in het vaandel, repertoire breid zich gaandeweg uit, waarbij vooral het close Harmony zingen een grote vlucht heeft genomen. 
Sixtessens staat bekend en wordt alom gewaardeerd om zijn warme koorklank. Zij zingen altijd meerstemmig en kun je uitstekend de vier stemsoorten (1ste  Tenor, 2e Tenor, Bariton en Bas) horen. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder leiding van de bariton Dolf van Doorm. Mede dankzij zijn uitzonderlijke muzikaliteit en beheersing van de solfège draagt hij bij aan het hoge niveau van de groep. Vele arrangementen zijn van zijn hand.

Openingstijden

  • Zondag 12 december 2021 om 15.30 uur

Prijzen

  • € 12,50 Prijs onder voorbehoud, kaartverkoop start binnenkort.

Locatie