Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Verweesde kunst


Expositie van het werk van Ernst Bosch (1934-2019 en met leermeesters Jan van Heel, Herman Berserik, Nol Kroes) met toelichting over “Verweesde Kunst”.

Ernst Bosch heeft in zijn laatste levensjaren een geheel nieuwe manier van schilderkunst ontwikkeld te weten: Rhizomatische Kunst, die gebase…

Ernst Bosch heeft in zijn laatste levensjaren een geheel nieuwe manier van schilderkunst ontwikkeld te weten: Rhizomatische Kunst, die gebaseerd is op het filosofisch werk van Gilles de Leuze. Het is uniek om dit prachtig werk te kunnen zien. Deze bijzonder expositie is een samenwerking van de Kunstkring Voorst en de coöperatie  CoKunst De kern van CoKunst is het behouden van beeldende kunst zoals bijvoorbeeld het werk van Ernst Bosch. Een kunstenaar die zijn leven in dienst heeft gesteld van zijn werk en met een geheel eigen stijl  Zoals veel kunstenaars was hij een echte maker, geen marketeer. Hij heeft zijn werk op zijn manier in de markt gezet en daarbij een eigen klantenkring opgebouwd. Daarbij is het niet zo dat al dat werk van de afgelopen jaren de weg naar de markt gevonden heeft. En dus dreigt er werk van hem verloren te gaan. Het oeuvre van Ernst Bosch is dan ook dé aanleiding geweest om deze coöperatie op te richten, Cokunst wil dit werk behouden voor de toekomst. En zo zal er absoluut meer Nederlandse beeldende kunst zijn: waard om behouden te blijven.

Locatie