Benedictijns leven


'Neig het oor van je hart', een interactieve lezing door Maria van Mierlo. Ken je dat gevoel dat je met een vraag rondloopt waar je geen antwoord op hebt? Of met het idee dat je iets moet doen, maar dat het er niet van komt?

Of dat je je vaag ongelukkig voelt? Misschien is het dan tijd om uit je dagelijkse gedoe te stappen en je weer te gaan verbinden met je ware zelf. De Regel van Benedictus (geschreven rond het jaar 540) biedt concrete handvatten voor wie dit pad op wil gaan.

Deze interactieve lezing biedt in het kort inzicht in drie kernbegrippen uit ‘de Regel’: obedientiastabilitasconversio morum - gehoorzaamheid, stabiliteit, omkering van je gewoonten. Leven volgens benedictijnse waarden vraagt levenslang oefenen, maar in deze ene avond kun je misschien een glimp opvangen van de schat die de tekst in zich draagt.

Je kunt met een persoonlijke vraag in je hart naar deze lezing toekomen, in het tweede deel van de lezing ga je daarmee aan de slag. Je kunt natuurlijk ook alleen als luisteraar aanwezig zijn.

Over de inleider 
Meer informatie over Maria van Mierlo vind je op haar website. 

Openingstijden

  • Dinsdag 18 oktober 2022 om 20.00 uur

Prijzen

  • € 8,00

Locatie