Beekweidenpad

3 uur 40 minuten (16,0 km)

  • Download GPX

Het zevende Klompenpad in de gemeente Voorst. De start is bij het Dorpshuis in Voorst maar wandelaars kunnen ook opstappen bij het station Voorst-Empe. De naam 'Beekweidenpad' komt van een oude veldnaam op de kadastrale kaart van voor 1832.

Behalve het startpaneel met informatie  bij het Dorpshuis in Voorst, vind je bij het station Voorst-Empe ook een opstappunt. Het Beekweidenpad is een rondwandeling van 16 kilometer door bossen en een beekdal, over enken en landgoederen in het mooie buitengebied van Voorst.

Je komt op deze wandeling o.a. langs de Dorpskerk,  over de percelen van Kloosterboer, langs De Adelaar, park Beekzicht, De Kolke, langs de grafheuvels, 't Gagelven, de Zandstraat, De Halmen, het Gemaal, de Voorsterklei, het Kerkepad en de Beelekolk.

Het Beekweidenpad kan gecombineerd worden met het Klarenbeeksepad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

De route is in beide richtingen gemarkeerd met rode klompjes. Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild.

Het Beekweidenpad is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. In geval van regen wordt waterdicht schoeisel aanbevolen. Denk eraan, ook op Klompenpaden kunnen tijdens of na een (voorjaars- of herfst)storm loshangende takken uit de bomen vallen. Houd in het seizoen rekening met teken en eikenprocessierupsen.

Dit ga je zien

1

Dorpshuis Voorst

Schoolstraat 14
7383 CG Voorst
Dorpshuis Voorst
2

Dorpshuis Voorst

Schoolstraat 14
7383 CG Voorst
Dorpshuis Voorst