Eten & Drinken

Van alle smaken thuis

Van pannenkoeken tot paling. Van first class steaks tot eigengerookte zalm. Voorst is van alle smaken thuis! Kies voor een romantisch restaurant in het oudste straatje van Twello, of schuif aan in een sfeervol dijkhuis aan de IJssel. Ook op Airport Teuge vind je trendy locaties, pal aan de start- en landingsbaan. Liever een maritieme omgeving? Rond recreatieplas Bussloo liggen leuke adresjes voor een hapje en drankje, waaronder een hippe beachclub. Op de menukaart van veel restaurants staan streekproducten: heerlijk maar vooral ook eerlijk voedsel van lokale producenten, zoals hert, geitenkaas, cranberry’s en aardappelen. Zo beleef je de streek volop. En je kunt sommige plaatselijke boerenbedrijven ook bezoeken!

Gezelligheid aan tafel

Vind de leukste restaurantjes en lunchrooms. Van chique dineren tot een boterham bij de boerin. Wat je ook kiest, er is overal gezelligheid en gastvrijheid.

Veelzijdige menukaarten

Van pannenkoeken tot paling. Van first class steaks tot eigengerookte zalm. Voorst is van alle smaken thuis! Ga een voor een elk restaurantje langs om de verrassende gerechten op de menukaart te proeven!

Streekproducten

Voorst is rijk aan heerlijke streekproducten van de IJsselvallei en de Veluwe. Tijdens je bezoek aan Voorst kom je deze streekproducten overal tegen. In de IJsselvallei vinden wij het namelijk erg belangrijk dat producten op een duurzame manier en lokaal geproduceerd worden. De restaurants maken gebruik van lokale ingrediënten, supermarkten verkopen de producten van de boeren en de boeren verkopen hun producten in hun eigen streekwinkels rechtstreeks aan de inwoners en recreanten. Zo worden de korte ketens gestimuleerd en kan iedereen genieten van (h)eerlijke producten!

Lees verder

Kom langs bij de boer!

Wil je weten waar deze lekkere streekproducten vandaan komen? Kom dan op bezoek bij de boer die deze (h)eerlijke streekproducten maakt en verkoopt. Tap bijvoorbeeld je eigen melk bij Erve Trees of Melktap Wilp. Goed gevulde en gezellige streekwinkels vind je bij Boerderij de Kolke, Boerderij Den Hoek, Boerenstreekwinkel de Wolf en Buitenpost. 

Bezoek de boer - Bekijk hieronder de streekproducten en de boer(innen)!