Veluwe

Van the big five tot culinaire hotspots

In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. De Nederlandse big five, zoals edelherten of wilde zwijnen, krijgen hier alle ruimte. Over de zandverstuivingen, in het kreupelhout, de dikke bossen en langs heidevelden. Zoveel vierkante kilometers wilde natuur doet iets met je. Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere culinaire initiatieven, tal van culturele hotspots – zoals het Kröller-Müller Museum of Paleis Het Loo – en knusse Hanzesteden. Zin in meer actie? Mountainbikers en klimmers, zelfs zeilers, kunnen op de Veluwe hun hart ophalen. Voor ruiters is er de 360 (!) kilometer lange Veluwe-trail, de mooiste ruiterroute van Nederland.

Wereld van verschil

De Voorster IJsselvallei ligt aan de oostzijde van de Veluwe. Doordat de IJsselvallei tussen de Hoge Veluwe en de IJssel ligt, is het Voorster landschap anders dan op de Hoge Veluwe. Op de Hoge Veluwe vind je heide, bossen en zandverstuivingen. De natuur is een wereld van verschil, maar toch is dit allemaal op een steenworp afstand van Voorst.

Ontdek de Veluwe

Fietsen naar de Veluwe

Vanaf Voorst ben je zo op de Veluwe. Hier kan je genieten van nog meer fietsplezier. Door het fietsknooppuntennetwerk dat over de hele Veluwe gebruikt wordt, kan je zo je bestaande route door Voorst uitbreiden met een rondje door het Veluwse landschap. Daarnaast is er ook een uitgebreid netwerk van mountainbikeroutes op de Veluwe. Kom na je actief dagje weer tot rust bij een van de restaurantjes of op de camping!

Routes op de Veluwe