IJsselvallei

Ontdek de schoonheid van de IJssel

Uniek gelegen tussen de Veluwe en de IJssel bestaat de gemeente Voorst in de IJsselvallei uit bijzondere natuurgebieden en uitgestrekte landschappen. Snuif de plattelandsgeur op in de polder van Nijbroek, een van de oudste van ons land. Spot de weidevogels in het uiterwaardenlandschap tijdens een fietsroute door de IJsselvallei. Wandel over de Voorsterklei of verken het Appense Veld met de prehistorische grafheuvels en de historische dijk. De heldere beken, sprengen en kolken bij Klarenbeek doen je verwonderen en de collectie oude landbouwwerktuigen bij De Kribbe vertelt je de verhalen van het oude boerenland. Zoveel afwisselende landschappen in één gemeente zie je nergens anders dan in Voorst in de IJsselvallei!

Langs de oevers van de IJssel

De IJsselvallei heeft haar naam te danken aan de rivier De IJssel die door het hele gebied rondom Voorst stroomt. De IJssel is een aftakking van de Nederlandse rivier De Rijn en stroomt vanaf Westervoort tot Kampen waar hij uitmondt in het Ketelmeer. Dankzij de IJssel is de IJsselvallei een groen gebied waar je volop geniet van het unieke landschap. Tijdens een fietsroute door uiterwaarden van de IJsselvallei beleef je de werking van het water. Meer weten over de dynamische natuur in de IJsselvallei? We vertellen je graag meer over de eeuwenoude geschiedenis van de IJssel.

Meer over de eeuwenoude IJssel

Uniek landschap

Hoewel de IJssel het kloppend hart van de IJsselvallei vormt, is dit gebied veel meer dan alleen deze uitgestrekte rivier. De werking van de IJssel zorgt dat de IJsselvallei rijk is aan unieke flora en fauna. Zo verken je de unieke kolken, beken en sprengen bij Klarenbeek, halen vogelspotters hun hart op met de unieke vogels die de IJsselvallei bewonen en leiden verschillende fietsroutes je door de groene uiterwaarden langs de IJssel.

Verken de IJsselvallei