Fietsen

Heerlijk fietsen langs de IJssel

Links het uitgestrekte uiterwaardenlandschap met wilgen en meidoornhagen, rechts de kronkelende IJssel – dit is pas fietsen! Kies voor de oostelijke route langs hoogstamboomgaarden en monumentale IJsselhoeven of fiets je liever dwars door agrarisch gebied met landgoederen en opengestelde tuinen in het westen? Stap onderweg af voor een verkoelend drankje en proef Veluwse streekproducten op een boerenerf. En zoek je graag de grens op? Neem dan het fiets-voetveer van Wilp naar Gorssel en breid je fietsroute uit naar de over-de-IJsselse kant van de IJsselvallei.

Fietsroutes door de IJsselvallei

Stap op de fiets en ontdek samen de verscheidenheid van Voorst. Kies je voor een fietstocht door het uitgestrekte polderlandschap of waai je graag extra uit tijdens het fietsen op de dijken langs de IJssel?

Bekijk alle fietsroutes

Fietsen langs Hanzesteden

Ontdek vanuit Voorst al fietsend de pracht van de Hanzesteden en de IJsselvallei. Stippel je eigen fietsknooppuntenroute uit of kies één van de al voor jou uitgezette routes die je op Recreatiekaart de IJssel 01 vindt. Begin je ontdekkingstocht in Deventer of Zutphen, natuurlijk kun je ook, afhankelijk van waar je je in de IJsselvallei bevindt, op elk ander in de route genoemd knooppunt je fietstocht beginnen.

Fiets de smulroutes van Bussloo - Fietsroutes langs streekproducenten en restaurants

Inwoners uit de streek hebben drie fietsroutes gemaakt, die, net als de rivier de IJssel, slingeren door het mooie landschap. Onderweg is er veel leuks en lekkers om van te genieten. Er is een route voor fietsers uit Apeldoorn, uit Deventer en een route vanuit Zutphen. De routes zijn gemiddeld 45 km lang. Je kunt ze natuurlijk ook combineren, en een langere route fietsen.

Deze routes zijn ontwikkeld als onderdeel van het POP3-project Rondje Bussloo

   

Fietsen en eten langs de IJssel

Niks fijner dan een mooie stop maken tijdens een lang stuk fietsen door de natuur langs de IJssel. In de gastvrije gemeente Voorst val je met je neus in de boter. Op de speciale rustpunten kun je even bijkomen van de fietstocht en genieten van de stilte en de natuur om je heen.

Ontdek de rustpunten

Nog meer fietsplezier - Door de centrale en prachtige ligging van Voorst, schiet je in een mum van tijd deze mooie plekken aan