Fietsen en Wandelen

Ontdek de pareltjes van de gemeente Voorst. Stap op de pedalen en volg bijvoorbeel de Bandijk van Terwolde naar de Nijenbeek in Voorst en geniet van de prachtige uitzichten op de IJssel en haar uiterwaarden. Liever beide benen op de grond houden? Trek dan je wandelschoenen aan en laat landelijk Voorst op je inwerken op bijvoorbeeld één van onze klompenpaden.

Werk in uitvoering

In de periode mei ’24 tot en met voorjaar ’26 worden er verschillende ingrijpende werkzaamheden in en rond het Gemaal Terwolde uitgevoerd. Deze werken zijn van essentieel belang om ervoor te zorgen dat het gemaal blijft functioneren, de dijken ons beschermen tegen overstromingen, en om de veiligheid van zowel werknemers als bezoekers te waarborgen.

Tijdens deze periode zal de Bandijk, vanaf de Wijkseweg tot aan de Deventerweg, gesloten zijn voor al het verkeer. Maar maak je geen zorgen! We hebben gedacht aan alternatieve routes, zodat je nog steeds kunt genieten van de prachtige omgeving. Speciaal voor fietsers en wandelaars van het Tuylermarkerpad hebben we een omleidingsroute uitgestippeld.

Kom en ontdek de schoonheid van Terwolde terwijl er gewerkt wordt aan een veiligere en mooiere omgeving voor ons allemaal. Bedankt voor je begrip en medewerking tijdens deze verbeteringen!

 

Leer hier meer over de werkzaamheden aan het gemaal

Wandelen

Kilometers wandelpaden liggen hier op je te wachten. Door bossen, langs weilanden, over een middeleeuws dijkje of langs de IJssel: in de gemeente Voorst kun je alle kanten op. Ontdek de prachtige vergezichten, spot weidevogels, pak je rust op een bankje, boomstronk, of bij een ruspunt. Wandelaars zien meer en genieten optimaal van hun omgeving. Dompel je onder in de cultuurhistorie van het Voorster boerenland en kies één van de Klompenpaden.

Meer over wandelen

Kies hier je Klompenpad

Fietsen

Links het uitgestrekte uiterwaardenlandschap met wilgen en meidoornhagen, rechts de kronkelende IJssel – dit is pas fietsen! Of je nu kiest voor deze oostelijke route langs hoogstamboomgaarden en monumentale IJsselhoeven, of voor een meer westelijke route door agrarisch gebied met landgoederen en opengestelde tuinen, het is – linksom of rechtsom – genieten geblazen. Stap onderweg af om een verkoelend drankje te nemen of om streekproducten op boerenerven te kopen (tas meenemen!).

Meer over fietsen

Geworteld in Wilpse klei

Geniet jij ook zo van je fietstocht langs de IJssel en door haar uiterwaarden? Vraag jij je dan ook wel eens af wie er in dit mooie gebied wonen en werken? Het boek Geworteld in Wilpse klei geeft je een boeiend beeld van de klei en haar bewoners. 

Anno 2021 is Peter Schrijver de oudste bewoner van de Wilpse Klei. Met zoon Jan en herder Frits staat de oud-melkveehouder midden in een aardappelveld fier op de cover van ‘Geworteld in Wilpse klei’, het boek dat Lidy Klein Holkenborg schreef en waarvoor Evert van de Worp de foto’s maakte.

Lees hier meer

Handig om te weten

 • Bordje weg?

  Bordje weg?
 • Voor de sportieve wandelaar: Strava

  Wil jij na afloop precies kunnen zien hoe ver, op welke locatie en hoe snel je gelopen hebt? Probeer dan eens de app Strava. Deze app meet namelijk alles tijdens de route. Je kunt zelfs je snelheid per route vergelijken met andere sportievelingen. Het leuke aan deze app is dat deze niet alleen te koppelen is met je smartphone, maar bijvoorbeeld ook met je smartwatch. Zo kun je ook zonder telefoon op pad gaan en nóg gedetailleerdere informatie over je route verzamelen. Hoeveel stappen heb je bijvoorbeeld gezet en hoe is je hartslag gedurende de hele ronde geweest?

  Naar de app
  Voor de sportieve wandelaar: Strava
 • Minimap Voorst

  Toeristische toppers, lekker eten, fietsen en wandelen in de gemeente Voorst.

  Minimap Voorst