Ontdek Voorst

In Voorst vind je het groen van de Veluwe, de weidse uiterwaarden van de IJssel en alles wat daar tussen ligt. Zo zoek je het op vliegveld Teuge letterlijk hogerop en geniet je al fietsend over de IJsseldijk van statige boerderijen en IJsselhoeven. Kom je wat verder van de IJssel het land in dan vind je daar de rijke cultuurhistorie terug in prachtige landgoederen en hun tuinen. 

Ontdek Voorst

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste gebieden van Nederland. Weidse uiterwaarden, rood-witte koeien in het land, statige boerenhoeven en gezellige dorpjes, en vooral: de rivier die zich door het landschap slingert. Dit is de IJsselvallei!

Authentieke IJssel

De IJssel, een kronkelende rivier met haar uiterwaarden, eeuwenoude dorpjes en Hanzesteden ofwel de ‘Mooiste rivier van Nederland’. Fiets over dijkweggetjes, strijk neer op het terras met uitzicht, proef de (h)eerlijke streekproducten en ervaar het zelf!

Meer over Authentieke IJssel

Verborgen bossen

Tijdens een rustgevende wandeling in de onontdekte bossen van de landgoederen ervaar je de rijke cultuurhistorische geschiedenis van Voorst. Hier maak je kennis met de Veluwse Bandijk, grafheuvels en de legende van het Juffersgat.

Meer over Verborgen bossen

Weidse polder

Uitgestrekte weilanden, boerenakkers en uitstekende kerktorens: dit is de polder! In het noorden van Voorst ervaar je volledige rust. Maak een fietstocht door het weidse landschap en beleef de bijzondere flora en fauna, misschien zie je wel een grutto!

Meer over Weidse polder

Bruisend hart

Heb je zin in een actief uitje, een middagje shoppen of juist een ontspannend dagje uit? In het bruisend hart van de gemeente Voorst vind je naast highlights ook een aantal toeristische pareltjes. Heb jij ze al ontdekt?

Meer over Bruisend hart

Recreatiegebied Bussloo

Glinsterend zwemwater, schone zandstrandjes, sportieve activiteiten en gastvrije horecaondernemers: deze topingrediënten vind je op Bussloo, een prachtige, in het groen gelegen recreatieplas van maar liefst 100 hectare.

Meer over Recreatiegebied Bussloo

Vliegveld Teuge

Hier dompel je je onder in de wereld van de luchtvaart. Vlieg mee met de piloot tijdens een rondvlucht of parachutesprong of blijf op de grond en geniet op het terras van het vliegspektakel. Hier ben je gegarandeerd een dag in de wolken.

Meer over Vliegveld Teuge

Twello Centrum

Voel je thuis in Twello: struin rond in modieuze boetiekjes, leuke cadeauwinkels en ontdek het oudste straatje van Twello. De tijd vliegt tijdens een middagje shoppen in Twello. Dat is geen enkel probleem, parkeren in Twello is gratis!

Meer over Twello Centrum

IJsselvallei

De IJsselvallei dankt haar naam uiteraard aan de rivier De IJssel. De IJssel is namelijk de slagader van het hele gebied. De IJssel is een aftakking van de Rijn en stroomt vanaf Westervoort naar Kampen waar hij uitmond in het Ketelmeer. Dankzij de IJssel is de IJsselvallei een groen gebied waar je kan genieten van de natuur. De natuur kan hier haar gang gaan. Is er veel water, dan overstromen de uiterwaarden. Is er weinig water, dan drogen deze uit. Deze dynamische natuur ervaar je overal in de IJsselvallei. Ben je benieuwd naar de eeuwenoude geschiedenis van de IJssel en dit gebied, lees hieronder dan snel verder.

Ontdek de IJsselvallei

Toeristische toppers

Naast de charmante kleinschalige toeristische parels vind je in de gemeente Voorst ook twee bruisende hotspots. Zo zijn er op en rond vliegveld Teuge veel activiteiten. Van parachtespringen tot zelf vliegen of, als je liever met beide benen op de grond blijft,vanaf het terras alle actie aan je voorbij laten komen. Het andere gebied dat bol staat van de activiteiten is recreatiegebied Bussloo. Diverse zandstranden, ruime ligweiden en de vele voorzieningen maken Bussloo tot de ideale plek voor een dagje uit.

Onze Highlights

Dorpskernen

De gemeente Voorst telt twaalf dorpskernen. Elk met zijn eigen karakter, evenementen en soms karakteristieke molen. De grootste kern is Twello, een gezellig dorp met leuke winkels en een levendige weekmarkt. In het dorp Voorst wemelt het van de monumenten, zoals boerderij De Adelaar. Terwolde ligt met zijn fraaie boerderijen pal aan de IJssel. Klarenbeek, Wilp-Achterhoek, Nijbroek, Posterenk en Wilp, het oudste dijkdorp van Nederland, zijn kleine agrarische dorpen in het buitengebied. Het pittoreske De Vecht is fraai gelegen aan de Grote Wetering. Bussloo en Teuge herbergen de grootste toeristische trekkers van de gemeente. En de buurtschap Steenenkamer ademt nog de karakteristieke sfeer van een tuindersdorp.

Ontdek de dorpen

Voorst, groen hart in bruisende regio

De gemeente Voorst is het groene hart van een schitterende toeristische regio. In een mum van tijd ben je ben je op de Veluwe of waan je je 100 jaar terug in de historische Hanzesteden zoals Deventer en Zutphen. Een perfecte mix van rust, ruimte, natuur en cultuur. Daarom is de gemeente Voorst een fantastische uitvalsbasis voor je vakantie in eigen land.

Ontdek de regio