Welkom in Voorst!

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste gebieden van Nederland. Weidse uiterwaarden, rood-witte koeien in het land, statige boerenhoeven en gezellige dorpjes, en vooral: de rivier die zich door het landschap slingert. Dit is de IJsselvallei! Hier geniet je van uren wandelen zonder een openbare weg over te steken. Van kilometerslange fietsroutes over de dijk. Van de gezellige drukte op en rond de IJssel. Van stoere doe-dingen op Airport Teuge. En van de weldadige wellness en rust langs de recreatieplas van Bussloo. Hier is het gewoon genieten. Kleinschalig en no-nonsense, met beide voeten in de Voorster klei. Letterlijk, als je zou willen. Voorst verwelkomt je graag!

Boek je vakantie in Voorst

Droom jij er ook van om er weer op uit te trekken? Kun jij wat hulp gebruiken bij het plannetjes maken om nieuwe gebieden te ontdekken? 

Welkom in de IJsselvallei en Bezoek Voorst. Hier vind je het groen van de Veluwe, de weidse uiterwaarden van de IJssel en alles wat daar tussen ligt. Geniet al fietsend over de IJsseldijk van statige boerderijen en IJsselhoeven. Kom je wat verder van de IJssel het land in dan vind je daar de rijke cultuurhistorie terug in prachtige landgoederen en hun tuinen. Nieuwsgierig geworden?

Ontdek Voorst

Fietsen & Wandelen

De Voorster routes staan garant voor de mooiste wandelingen en fietstochten. Wandelend over landgoederen en historische paden of fietsend over dijkweggetjes om heerijk uit te waaien. Ontdek de routes hier en geniet van de frisse lucht in de IJsselvallei.

Ontdek de routes

Smulroutes IJsselvallei

Fiets langs kabbelend water, grazige weilanden en fraaie boerenerven. Pak een broodje in een van de mooie dorpen. Proef onderweg van heerlijke streekproducten. Inwoners uit de streek hebben drie fietsroutes gemaakt, die, net als de rivier de IJssel, slingeren door het mooie landschap. Onderweg is er veel leuks en lekkers te genieten. Er is een route voor fietsers uit Apeldoorn, uit Deventer en een route vanuit Zutphen. De routes zijn gemiddeld 45 km lang. Je kunt ze natuurlijk ook combineren en een langere route fietsen.

Bekijk de folder

Overnachten

Voor de echte Voorster IJsselvallei beleving, moet je hier minimaal een aantal daagjes verblijven. Overnachten kun je hier op verschillende manieren en op talloze adresjes. Van eenvoudige boerencampings en bed-and-breakfast-adressen tot luxe campings, bungalowparken en sfeervolle hotels.

Meer accommodaties

Tuinen en landgoederen in Voorst

Geniet van weidse landschappen en het romantische besloten coulissenlandschap, de ingredienten voor een heerlijk onthaastend dagje genieten van prachtige landgoederen in Voorst. Veel eigenaren hebben de paden op hun landgoed opengesteld zodat niet alleen zij maar ook wij kunnen genieten van deze prachtige leefomgeving. 

Lees hier meer

Koop lokaal!

Ondernemers hebben uitdagende tijden doorgemaakt waarin zij met creatieve oplossingen voor jou klaar bleven staan! Wanneer we de lokale ondernemers ondersteunen, kunnen zij blijven bestaan.