Hanzesteden

Hanzesteden verbonden door het water

Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden de Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra. Elke Hanzestad heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme! Bezoek de steden en maak een Hanzestadswandeling. Kom shoppen in oude straatjes, cultuur snuiven tussen monumentale panden en een lekker hapje eten op een van de vele gezellige pleinen.

Ontdek Deventer

Deventer is een van de Hanzesteden aan rivier de IJssel en één van de oudste steden van Nederland! Laat je verwonderen over de historie tijdens een stadswandeling en struin door de authentieke straatjes langs bijzondere galeries, unieke winkeltjes en fijne plekjes voor een hapje en een drankje. Deventer is een stad die je verrast, een dynamische stad met bruisende evenementen.

Ontdek Deventer

Ontdek Zutphen

Zutphen, aan de IJssel en de Berkel, kent een rijke geschiedenis, waarvan je vele sporen in het centrum kunt vinden. Kerken, delen van vestingwerken, statige pakhuizen en koopmanshuizen zijn nog steeds te bewonderen. Deze fraaie architectuur vormt het decor voor een aantrekkelijke mix van unieke winkels, horeca en evenementen.

Ontdek Zutphen

Fietsen langs Hanzesteden

Ontdek al fietsend de pracht van de Hanzesteden en de IJsselvallei. Stippel je eigen fietsknooppuntenroute uit of kies één van de al voor jou uitgezette routes die je op Recreatiekaart de IJssel 01 vindt. Begin je ontdekkingstocht in Deventer of Zutphen, natuurlijk kun je ook, afhankelijk van waar je je in de IJsselvallei bevindt, op elk ander in de route genoemd knooppunt je fietstocht beginnen.

 

Fietsroutes in Voorst

Ontdek de Hanzesteden vanuit Voorst.

 

Combineer je verblijf in Voorst met een oversteek van de IJssel en bezoek de Hanzesteden Deventer en Zutphen.
Ben je (nog) op zoek naar een overnachtingsadres?
Hieronder vind je een overzicht van overnachtingdadressen in Voorst.