Breng sfeervol de nacht door in gemeente Voorst

Breng sfeervol de nacht door in gemeente Voorst 
“Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om ergens te kunnen overnachten.” Deze uitspraak van Marjo Prigge, eigenares van De Slaapfabriek, is Catherine Krepel van Landgoed Krepel en Jeroen van der Veen van Wellness Hotel Thermen Bussloo uit het hart gegrepen.

Het hotel aan de rand van recreatieplas Bussloo is volgens general manager Jeroen een geschikte uitvalsbasis om de mooie IJsselvallei beter te leren kennen. Gasten van de B&B (Bed and Breakfast) in Klarenbeek staan al met één been op de Veluwe. En wie droomt van een verblijf in een wereldstad als Rome, Sidney of New York hoeft alleen maar een themakamer te boeken in De Slaapfabriek in Teuge.

Creativiteit 
Marjo, Jeroen en Catherine doen niets liever dan gasten in de watten leggen. In deze tijd van strenge coronabeperkingen is dat verdraaid lastig. Meer dan ooit wordt er een beroep gedaan op hun creativiteit. Continu bedenken zij oplossingen en nieuwe initiatieven.

Catherine vertelt dat Landgoed Klarenbeek zijn B&B-formule medio februari heeft aangepast. “Wij verhuurden de kamers voorheen alleen aan gasten van huwelijken, vergaderingen en events. Daarmee zaten we praktisch het hele jaar vol, maar door corona was dit niet meer zo.”

“Toen hebben we de omslag gemaakt en besloten de B&B voor iedereen open te stellen. Sindsdien zitten we weer vol, hartstikke leuk. Het is wel heel anders, omdat het nu echt toeristen zijn die komen. Dat geeft een andere dynamiek. We zijn hier echt heel blij mee in deze tijden”, aldus Catherine. Maximaal acht gasten kunnen de nacht op het landgoed doorbrengen.

De Slaapfabriek, nabij het vliegveld, telt twaalf themakamers. Vorig jaar zijn deze van nieuwe bedden voorzien. Schuin voor het ontbijthotel staat De Vergaderfabriek, een bijzonder gebouw omdat dit grotendeels met een 3D-printer is gemaakt.

Onmacht 
Voor de coronacrisis liepen beide ‘fabrieken’ hartstikke goed, zegt Marjo: “Maar toen corona uitbrak hebben we de agenda leeggeveegd. Alles lag opeens stil. In de zomer was het wel weer erg druk. Momenteel is het rustig. Ik voel vooral onmacht, omdat je regels krijgt opgelegd en je daarop geen invloed hebt. We doen wat we kunnen. Fijn is wel dat je nog mensen ziet en ontmoet.”

Het gevoel van geen invloed kunnen uitoefenen, vindt Jeroen van Wellness Hotel Thermen Bussloo stressvol. “Het levert veel spanning op. Aan de andere kant vind ik het ook altijd weer gaaf om te kijken wat kan er wel.” De general manager had bijvoorbeeld nooit kunnen denken dat ‘Thermen’ dinerboxen in de regio zou gaan bezorgen. Dat gebeurt sinds ruim een maand én er is nu een nieuw menu.

Waar Jeroen voorheen al ‘een beetje stress’ kreeg als enkele hotelgasten roomservice bestelden (“dit paste niet in ons concept”) verzorgt zijn team nu roomservice op alle 73 kamers, vijfgangen. “Daarna staan we met onze handen geheven en denken we: yes het is ons gelukt, we hebben weer een gave avond neergezet.”

Jeroen geeft leiding aan een team van 330 medewerkers. Door hen het gevoel te geven dat ze samen lekker bezig zijn, kun je volgens hem de positieve energie binnen de organisatie vasthouden. In de coronatijd heeft ‘Thermen’ daarom stevig ingezet op trainingen en opleidingen.

 “We zijn ook nieuwe menu’s aan het maken met de koks, de puntjes op de i aan het zetten in de sauna’s en nieuwe rituelen aan het ontwikkelen. Zodat je straks klaarstaat en gasten het idee hebben dat ze in een nieuwe wellness terechtkomen. Daar zijn we mee bezig. We maken er maar het beste van”, aldus de general manager.

Binnenruimtes 
De jongste besmettingscijfers geven weinig aanleiding voor positivisme over versoepelingen van de coronamaatregelen. Catherine hoopt dat het vaccinatietempo wordt opgeschroefd zodat het landgoed spoedig weer zijn binnenruimtes kan openstellen voor diners, vergaderingen en huwelijksfeesten. “Vanaf half mei hebben we huwelijken op de planning staan waarvan we hopen dat ze kunnen doorgaan. Je merkt ook dat bedrijven heel erg de behoefte hebben op locatie te kunnen vergaderen.”

Marjo is ervan overtuigd dat de (verblijfs)horeca met een enorme toeloop van gasten te maken krijgt zodra de coronarem eraf is. Zij heeft de afgelopen tijd bewust de samenwerking gezocht met collega’s. Zo zijn koks van Ribhouse Texas in Voorst in De Slaapfabriek voor gasten gaan koken. Wat zij ook zeer heeft gewaardeerd, is dat een groep Teugse ondernemers bij haar is komen overnachten.

Ontspannen 
Hoewel zij gasten uit heel Nederland trekken, hopen Catherine, Marjo en Jeroen de komende tijd ook mensen uit de directe omgeving te mogen verwelkomen. “Onze kamers zijn prachtig en bevinden zich naast de waterval, dat geeft een heel serene rust”, belooft Catherine. In De Slaapfabriek kunnen gasten zich even in een andere wereld wanen, terwijl je je bij Wellness Hotel Thermen Bussloo culinair kunt laten verwennen op de kamer of door thuis een dinerbox te laten bezorgen. Heerlijk ontspannen in de beautysalon is in deze stressvolle tijd ook zeer aanlokkelijk.