Lachende gezichten bij The Hangar, Koffie Café Thuis en Brodazz Beach; laatste twee hebben nieuws!

 

“We zijn weer open, zijn blij dat we kunnen beginnen en zien de toekomst weer positief in.” Deze woorden van Joost Rissewijck, bedrijfsleider van Brasserie The Hangar in Teuge, belichamen het teruggekeerde vertrouwen onder horecaondernemers in de gemeente Voorst.

In het gesprek van afgelopen vrijdag - de dag voordat de jongste versoepelingen voor (onder meer) de horeca van kracht werden - met Joost, Jolanda Verwoerd van Koffie Café Thuis in Twello en Bas Timmer van beachclub Brodazz Beach in Bussloo straalt iedereen optimisme uit.

Over het terrasbezoek bij The Hangar in de afgelopen weken is Joost ‘positief verrast’. Zijn belangrijkste zorg betreft de vraag of hij wel over voldoende ‘handjes’ (personeel, red.) kan beschikken om de verwachte extra drukte door de mogelijkheid van binnen dineren goed te kunnen handelen. Volgens de geldende coronaregels is er op de twee terrassen, in de serre en in het restaurant plek voor in totaal 200 klanten. De bedrijfsleider gaat deze grens voorlopig zeker niet opzoeken.

Gasten verwennen  
Joost is blij dat The Hangar nu tot ’s avonds tien uur in plaats van acht uur mag doorgaan: “Dit is een belangrijk winstpunt. Hierdoor kunnen we reserveringen voor diners beter spreiden. Tot voor kort moesten we alles in drie uur proppen. Door de verruiming kunnen we gasten die echt weer een avondje uit willen met een diner, wijn, bier of cocktail meer verwennen en persoonlijke aandacht geven. Je gaat toch ook naar The Hangar voor de beleving.” 
Samen met haar zoon begon Jolanda begon in december 2017 Koffie Café Thuis aan het Marktplein in Twello. Zoonlief stapte er op een gegeven moment uit, maar de eigenares meldt verheugd dat zij in Esmee Dubbeldam een nieuwe compagnon heeft gevonden.  

Twee vliegen 
Jolanda: “Esmee heeft eerder bij mij gewerkt en wordt met haar ‘Esmee Bakt’ onderdeel van Koffie Café Thuis. Leuk is dat we samen waarschijnlijk vanaf juli met mensen die een beperking hebben aan de slag gaan. Dat is voor ons een mooie oplossing en we slaan twee vliegen in één klap. We helpen hen aan een baan en wij krijgen extra handjes.” 
De enthousiaste horecaonderneemster vertelt dat zij eerst nagenoeg alles zelf deed, van de inkoop tot en met het bakken. “Ik had wel wat medewerkers, maar die liepen tijdens de lockdowns weg.” Nu kan Jolanda met een gerust hart het bakken aan Esmee overlaten.

Eigen bonenmerk  
Koffie Café Thuis heeft meer dan vijftig verschillende soorten koffie op de kaart staan (“we verkopen ook verschillende soorten bonen waaronder sinds kort ons eigen merk”), klanten kunnen binnen of op het terras een ontbijt of lunch nuttigen of kiezen voor een high coffee of high tea. De klant kan deze ook mee naar huis nemen. “Ik verwacht dat we het drukker krijgen. Met name oudere mensen vinden het toch prettig om binnen te eten”, zegt Jolanda.

Bas van Brodazz Beach heeft ook nieuws. Voordat hij dit bekendmaakt, vertelt hij dat er onlangs een begrafenis bij de beachclub heeft plaatsgevonden inclusief een herdenkingsdienst, de kist met de overledene en alcoholische versnapering voor de gasten. “De overleden persoon was een vrouw van rond de veertig, die nog midden in het leven stond. Zij wilde per se geen afscheid in een uitvaartcentrum. Voor mijn opa hebben we hier bij Brodazz destijds ook de dienst gehouden”, zegt Bas.

Eten op het water  
Samen met zijn vrouw Maaike begon Bas zes jaar geleden de beachclub waarbij ze veel hulp kregen van hun vader en vrienden: “We zijn elk jaar groter geworden. Eerst hadden we 35 zitplaatsen nu zijn dat er 220. Gasten komen uit heel Nederland naar ons toe, omdat we op zo’n mooie plek aan het water zitten. We willen een vlonder gaan aanleggen zodat mensen echt op het water kunnen eten.”  
Tijdens ‘corona’ is Brodazz in een straal van vijftien kilometer pizza’s gaan bezorgen. Dit is een groot succes. De zelfgemaakte pizza’s worden gebakken bij Hofstede de Middelburg die wordt gerund door Marloes Timmer, de zus van Bas.

Italiaans restaurant 
De Middelburg verandert van september tot april in een Italiaans restaurant dat gaat draaien onder de naam Brodazz. Voor en na de ‘Italiaanse periode’ kunnen gasten De Middelburg zoals gebruikelijk reserveren voor feesten en partijen.