Meimaand, fietsmaand

Meimaand, fietsmaand! 
Ontdek de mooiste lokale fietsroutes en maak je tocht nog smaakvoller met onderstaande tips!

Fietsen in Voorst 
Links het uitgestrekte uiterwaardenlandschap met wilgen en meidoornhagen, rechts de kronkelende IJssel – dit is pas fietsen! Of je nu kiest voor de noordelijke route langs hoogstamboomgaarden en monumentale IJsselhoeven (Rondje Twello, De Vecht en Terwolde), of voor een meer zuidelijke route door agrarisch gebied met landgoederen en opengestelde tuinen (IJsseldalroute), het is – linksom of rechtsom – genieten geblazen. Stap onderweg af om een verkoelend drankje te nemen of om streekproducten op boerenerven te kopen (tas meenemen!). En zoek je graag de grenzen op? Fiets dan de Dommerholtsroute en neem het fiets-voetveer dat van Wilp naar Gorssel vaart en ervaar de IJsselvallei vanaf de Overijsselse kant. Een overzicht van alle fiets- en wandelroutes vind je op: bezoekvoorst.nl/fietsen-en-wandelen.

Nieuwe fietsroute in aantocht! 
Yes, de parelroute is in een nieuw jasje gestoken! Deze nieuwe fietsroute brengt je langs de pareltjes van de gemeente Voorst. De opening van de route wordt gevierd met een smakelijk aftrapmoment op Hemelvaartsdag. Behalve dat je langs, door en over mooie pareltjes zoals de IJssel, Voorster klei en de groene omgeving van Bussloo en Twello fietst, heb je ook nog eens 6 lekkere afstapmomenten. Speciaal voor Hemelvaartsdag hebben Meadow op het Deventer Stadsstrand, De Kribbe in Wilp, Bakker Bril in Voorst, Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt op Bussloo, De Waardige Waard en Buitenpost in Twello een lekkere verrassing voor je. Bestel alvast online je ticket en neem deel aan de Hemelvaart Parelroute Fietstocht 2021. Op 6 verschillende horeca locaties (tussenstops) kun je dit ticket éénmalig laten scannen voor wat lekkers, zoals een kop koffie, thee of handgemaakt ijsje. Elke tussenstop heeft wat lekkers bedacht! Lees meer informatie op www.bezoekvoorst.nl/evenementen. De parelroute is na Hemelvaartsdag gratis verkrijgbaar bij de eerder genoemde afstapmomenten en digitaal via de website van Bezoek Voorst.

Parel uitgelicht: Buitenpost 
Een van de pareltjes in de gemeente Voorst die niet mocht ontbreken in de Parelroute is Buitenpost. Gaat er bij het lezen van de naam Buitenpost niet direct een belletje rinkelen? Sinds januari is dit de nieuwe naam van het Hof van Twello en is er door de nieuwe eigenaren hard gewerkt om het nieuwe seizoen fris af te trappen. Met een gloednieuwe camping, restaurantkas en wijngaard gaat dat vast en zeker lukken! Breng dus snel een keer een bezoekje aan deze toffe locatie.

Geniet van streekproducten bij het gloednieuwe rustpunt! 
Geniet tijdens je fietstocht van een momentje rust voor jezelf en heerlijke streekproducten. Dat is nu mogelijk bij het gloednieuwe rustpunt van de Melktap Wilp. De Melktap van boerin Christel is een enorm succes gebleken en daarom is het melkhuisje al na 2 jaar uit haar jasje gegroeid. Daarom is het melkhuisje nu vervangen door een nieuw en groter huisje. Hier verkopen zij nu nog meer lekkere streekproducten. Geniet hier van eigengemaakt boerenroom- of sorbetijs terwijl je uitkijkt op het weidse landschap met de grazende koeien rond boerderij De Elshof.