Samenwerken en nieuwe activiteiten bedenken credo van ‘Ribhouse’, De Kribbe en ‘Pitch&Putt’

Met de Classic Car-Route hoopt Ribhouse Texas Voorst op Hemelvaartsdag veel deelnemers te trekken. Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo en De Kribbe in Wilp zetten voor die dag samen in op veel fietsers die de vernieuwde Parelroute gaan rijden.

De eigenaren van de drie bekende horecabedrijven in de gemeente Voorst - bij ‘Pitch&Putt’ is horeca een van de vele bedrijfsonderdelen - zijn aangeschoven voor een online-interview. Zij wachten met smart totdat zij weer normaal gasten mogen verwelkomen.

 “We hebben allemaal de pijn dat we niet gastvrij kunnen zijn”, zegt Bas van Roosmalen van Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo. Tot de heropening boren hij en zijn collega-ondernemers hun creativiteit aan en verzinnen ze telkens nieuwe dingen om toch (enige) omzet te genereren.

Geen feesten 
Gasten kunnen in Bussloo ook nu onder meer minigolfen, voetgolfen, klootschieten en een E-chopper of E-step huren. “We zijn in de weekenden enorm druk, maar als je naar de omzet kijkt is die hooguit een procent of dertig van voor corona doordat we alle feesten en bedrijfsuitjes missen. Het aantal leden van onze Pitch&Putt is daarentegen verdrievoudigd en ligt rond de driehonderd.”

In overleg met Han Pelster en Elisabeth Honderslo, sinds 1 januari de trotse eigenaren van De Kribbe - ‘horeca, taartenbakkerij & museum’ in Wilp, heeft Bas een nieuwe E-chopper- en E-steproute bedacht die rijders langs De Kribbe voert waar zij koffie en taart ’to go’ kunnen nuttigen.

Duizenden fietsers 
“In het verleden had ik ooit met Marjo (vorige eigenares van De Kribbe, red.) en Gert Jan Jansen van de Hof van Twello een heel succesvolle Parelroute opgezet. Echt duizenden fietsers kwamen toen langs onze bedrijven. Een van onze stagairs hebben we gevraagd de Parelroute nieuw leven in te blazen. Dat gaan we doen met vijf heel mooie partners: Bakkerij Bril in Voorst, De Kribbe in Wilp, Meadow in Deventer, Buitenpost (nieuwe naam Hof van Twello, red.) en De Waardige Waard in Twello”, zegt Bas.

Voor Hemelvaartsdag kunnen fietsliefhebbers op bezoekvoorst.nl à 16,50 euro een ticket bestellen die recht geeft op een drankje of versnapering bij alle zes horecapunten aan de circa veertig kilometer lange Parelroute. Deze is te downloaden op de telefoon en kan na Hemelvaart op elk gewenst moment worden gereden.

Foodtruck 
Ribhouse Texas Voorst richt zich normaal op avondgasten en niet op passerende fietsers. “Het is een belevingsrestaurant met personeel gekleed in westernstyle en met toepasselijke muziek. Door corona is van beleving in het restaurant geen sprake en hebben we allerlei andere initiatieven bedacht. Zo zijn we begonnen met bezorgen en afhalen en staat op de parkeerplaats een foodtruck uit 1945 waar klompenpadlopers onder andere soep, hamburgers, spareribs en drinken kunnen bestellen”, zegt Marjan Vonk. Zij en haar man Peter zijn sinds 1999 de eigenaren van het Amerikaans grillrestaurant in Voorst.

Vorig jaar september besloten Marjan en Peter vanwege de coronabeperkingen op maandag en dinsdag voorlopig dicht te blijven en de overige vijf dagen met een kleiner team te gaan draaien. Dit bevalt prima. De Classic Car-Route op Hemelvaartsdag is voor iedereen die een auto heeft van vóór 1985. “Houd voor meer informatie onze facebook- en instagrampagina in de gaten”, zegt Marjan.

Route 21 
Afgelopen periode deed het ‘Ribhouse’ met een aantal andere horecazaken mee aan ‘Dinner On The Road’. Deze autopuzzeltocht met onderweg diverse gerechten was een succes. Het restaurant komt met een eigen variant. Marian: “Ik ben heel erg van de samenwerking. Zo haal ik altijd gevulde koeken bij Bakkerij Bril en hebben Peter, ik en enkele personeelsleden twee maanden gekookt in De Slaapfabriek in Teuge. Nu moeten we even aan onszelf denken. Daarom beginnen we 10 april met de autopuzzeltocht ‘Route 21’ waarmee leuke prijzen te winnen zijn.”

Zakelijke partners Elisabeth en Han hebben sinds hun overname van De Kribbe geen moment stilgezeten. De eerste maanden waren zij ‘knetterdruk’ met verbouwen en herinrichten. Sinds een maand trakteren zij passanten in de weekenden op koffie en taart ‘to go’.

Elisabeth bakt de taarten zelf. Voorheen stond zij al een jaar of vijf in de keuken van De Kribbe en bakte zij daarnaast. Dit laatste resulteerde in een eigen bedrijf. Nu zij mede-eigenaar van De Kribbe is, blijft zij bakken voor gasten en particulieren.

Getwijfeld om midden in de coronacrisis in te stappen, hebben Elisabeth en Han niet. “Wij waren al twee jaar met de vorig eigenares bezig en hebben tegen elkaar gezegd dat we ons hierdoor niet laten tegenhouden. We willen dit heel erg graag”, zegt Han.

Kracht 
De toenadering door en samenwerking met Bas van Roosmalen wordt door de Kribbe-eigenaren gewaardeerd. Han: “Ik denk dat in het kijken wat we samen kunnen doen de kracht van onze bedrijven zit.” “Begraaf je jaloezie”, is het devies van Bas.

Han en Elisabeth zijn ook blij dat De Kribbe weer is opgenomen in de ‘IJsselbiënnale’, de kunstroute langs de IJssel. Zelf zijn de compagnons geportretteerd in het onlangs verschenen boek ‘Geworteld in Wilpse klei’. Zij hopen uiterlijk in mei gasten op hun terras te kunnen bedienen. Dat kan in hun ogen prima coronaproof.

Het laatste woord is aan Bas van Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt Bussloo: “Ons pand is meer dan twee keer zo groot geworden door twee enorme serres en een enorm zonneterras. We zitten in de afrondende fase van het meest spectaculaire ‘glow in the dark golf’ in westernthema dat ooit in Nederland gebouwd is. Het zit vol special effects en we verwachten hiermee jaarlijks 20.000 tot 25.000 bezoekers te trekken.”