Melktap Wilp


Net buiten Twello, richting A1 en Bussloo, ligt het moderne boerenbedrijf van Johan en Christel en hun vier kinderen. Boerderij De Elshof is een begrip in de regio.

De ouders van Johan waren er al boer en als het meezit zal de volgende generatie het bedrijf voortzetten. Er is altijd wat te beleven op het e…

De ouders van Johan waren er al boer en als het meezit zal de volgende generatie het bedrijf voortzetten. Er is altijd wat te beleven op het erf. Met een groot gezin, heel veel koeien in alle leeftijden, vele klanten die verse melk komen tappen, een lekker boerenijsje komen halen tot zelfs hele schoolklassen die op boerderijles komen bij boerin Christel. De familie heeft een boerderijwinkel waar ze naast hun eigen melk ook versproducten van collega-boeren verkopen, en grappige kadootjes gemaakt door inwoners uit de streek. De verse, rauwe melk die op het bedrijf verkocht wordt is een hit. Het is onbewerkt, met alles erop en eraan dus meer bouwstoffen en meer smaak. Je mag de melk zelf tappen. Na het melken van de koeien wordt de melk gekoeld bewaard op 4C. Thuis is de melk nog een paar dagen gekoeld houdbaar. In het winkeltje verkoopt Christel ook eieren en pannenkoekmeel dus het is altijd pannenkoekenfeest bij De Elshof.

Openingstijden

  • In de zomermaanden geopend tot 22.00 uur.

Locatie