Ontdek Bussloo, tips speciaal voor met honden

 

Wandelen door prachtige natuur, bijkomen op een terrasje, een plons wagen in natuurwater of op zoek naar streekproducten, en dat allemaal met de hond. In Bussloo zijn genoeg leuke tips voor plekken en activiteiten die je met honden kan doen. Zo hoef jij je trouwe viervoeter niet thuis te laten maar kan je gezellig samen op pad. In dit blog delen we een verzameling aan tips zodat jij binnenkort Bussloo kan ontdekken.

 

Het perfecte seizoen om Bussloo te bezoeken met honden 
Het hondenseizoen loopt van 1 oktober tot 1 mei. Daarom is er genoeg tijd om recreatiegebied Bussloo te verkennen. Dit seizoen brengt prachtige herfstkleuren met zich mee waardoor Bussloo nog leuker is om te ontdekken met honden. Kom een dagje uitwaaien op het strand, maak een mooie wandeling door de natuur of geniet op het terras van Strandhuys de Enk. Dankzij het grote losloopgebied mag jouw hond ook heerlijk vrij rondlopen en kan er gespeeld worden met andere honden.

 

 

De leukste horecatips voor met de hond 
Wil jij jouw hond gewoon meenemen als je samen met vrienden, familie of gewoon alleen wilt genieten van lekkere hapjes en drankjes? Er zijn genoeg plekken in Bussloo waar je van harte welkom bent met de hond.

Hofstede de Middelburg  
Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Hofstede de Middelburg. Bij dit restaurant geniet je van de lekkerste Italiaanse gerechten. Prikkel je smaakpapillen met een traditionele Italiaanse pizza die met veel liefde en zorg wordt gemaakt. De keuze voor ingrediënten en de bereiding wordt met ontzettend veel zorg uitgevoerd. Ook jouw hond is van harte welkom en kan met lekker weer buiten genieten.

Brasserie De Breuninkhof 
Een andere leuke plek waar je van harte welkom bent met honden in Bussloo is Brasserie De Breuninkhof. Dankzij de unieke ligging tussen de Veluwe en IJssel tuur je maar al te graag uren over het bijzondere landschap. Heb je behoefte aan een lekkere kop koffie, een koud wijntje of wil je na een lange wandeling met de hond lekker komen eten? Brasserie De Breuninkhof is de plek waar jij moet zijn.

Strandhuys De Enk 
Wil jij genieten van het relaxte strandsfeertje aan het water van Bussloo met de honden? Dan is Strandhuys De Enk zeker een aanrader. Hier kan je heerlijk tot rust komen in de lounge, een hapje eten of genieten van het prachtige uitzicht over het strand en water.

Hof van Bussloo 
Geniet van een vers gemaakt flammkuchen met geitenkaas, borrel met vers gemaakte nacho’s of proef de in honing gemarineerde lamsrack van de grill. Bij Hof van Bussloo geniet je van de lekkerste gerechten op een prachtige locatie met de hond. Op warme dagen is het ook mogelijk om in de tuin te zitten.

 

 

Zwemt jouw hond graag in natuurwater? 
Als het antwoord ja is op de bovenstaande vraag, zit je perfect bij recreatiegebied Bussloo. Rondom de zuidkant van de natuurplas liggen veel bossen die zeer geschikt zijn voor een wandeling. Maar langs de noordkant ligt een open stuk waar je heerlijk langs het water kan wandelen. Neemt jouw hond het liefst een duik in het frisse water? Dan is het zeker een aanrader om hier te wandelen.

Leuke wandelroutes voor met de hond 
In Bussloo en de omgeving is het heerlijk wandelen met honden. Wandel bijvoorbeeld over Het Appense schouwpad. Tijdens deze wandeling loop je over een dijkje dat al in 1435 werd aangelegd. De sporen van de jarenlange strijd met het water zijn nog steeds goed zichtbaar. Tijdens deze route wandel je door een stukje historie in een prachtige natuur.

 


Plekken om te parkeren 
Als je met de auto recreatiegebied Bussloo komt bezoeken, zet je de auto gemakkelijk weg op een van de vele parkeerplaatsen. Hou er als je wilt parkeren wel rekening mee dat dit betaald parkeren is. Loopt jouw trouwe viervoeter mee me de fiets? Rondom het meer zijn ook verschillende fietsenstallingen waar je jouw fiets veilig neerzet.

Kom jij binnenkort met jouw hond of honden het prachtige Bussloo bezoeken? We zien je graag verschijnen. Tot snel!