Posterpad

2 uur 30 minuten (12,0 km)

  • Download GPX

Dit Klompenpad van ong. 12 km. voert je door het mooie buitengebied van Posterenk. De wandeling voert vanaf de Wilpermolen door weilanden, over de landgoederen Groot en Klein Noordijk, over schouwpaden langs de Fliert en rondom recreatiegebied Bussloo.

Het Posterpad heeft een overstaproute naar het Fliertpad. Het Posterpad is het 146ste Klompenpad en alweer het negende Klompenpad in de gemeente Voorst.

Het Posterpad is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij VVV’s en TIP's in de regio. Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app

Het Posterpad heeft tot eind? maart 2024 een tijdelijke omleiding. Een deel van de Noordzijde komt tijdelijk te vervallen. 

Beste wandelaar,

Op donderdag 28 maart is het Noordelijke deel van het pad niet toegankelijk vanwege afsluiting van de onderdoorgangen bij de A1. Het is ook niet mogelijk om hier een alternatief voor aan te bieden. De werkzaamheden lopen wat uit waardoor de Noordelijke lus helaas nog niet is vrijgegeven (dit zou tot 10 maart duren). Als de werkzaamheden voorbij zijn krijgt u hier melding van op de website en in de app.

Ontdek het Posterpad en wandel mee met Klaas Drupsteen die samen met Omroep Gelderland in zijn programma Klaas op klompen dit prachtige klompenpad in de schijnwerpers zet.

Dit ga je zien

1

Wilpermolen

Molenallee 12
7384 AM Posterenk
Wilpermolen
2

Wilpermolen

Molenallee 12
7384 AM Posterenk
Wilpermolen