Tuylermarkerpad

2 uur 30 minuten (11,0 km)

  • Download GPX

Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in het buitengebied van Terwolde. Ontdek het mooie buitengebied van Terwolde. Rust, ruimte en het IJssellandschap bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Door de werkzaamheden bij het gemaal worden wandelaars die gebruik maken van het Tuylermarkerpad tijdelijk omgeleid. Download hier de aangepaste route.
Dat betekent een kortere wandelroute dan de gebruikelijke elf kilometer. Deze maatregel komt de veiligheid van wandelaars ten goede. Vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland, initiatiefnemer van klompenpaden, pasten de bewegwijzering aan, zodat de aangepaste route al geldt. Op de website van de klompenpaden staat de aangepaste route.

Bij hoge waterstanden in de IJssel is het Klompenpad door de uiterwaarden niet begaanbaar en loopt men parallel hieraan over de dijk. Tijdens het broedseizoen blijken broedende ganzen in dit deel van de uiterwaarden eveneens aanleiding om de parallelle route over te dijk te kiezen.

Praktische informatie: 
Blauwe markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. 
Het Tuylermarkerpad kan gecombineerd worden met het WoldermarkerpadNiebroekerpadAvervoorderpad en het Fliertpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Tip: gebruik naast de bewegwijzering in het veld de routekaart uit de folder of de mobiele app. Actuele informatie over (tijdelijke) routewijzigingen vind je ook op de website en in de gratis app.

Dit ga je zien

Startpunt: Cosmas en Damianuskerk
Molenweg 2
7396 AB Terwolde
Eindpunt: Cosmas en Damianuskerk
Molenweg 2
7396 AB Terwolde