De mooiste langeafstandswandelingen langs de IJssel

Een langeafstandswandeling is een ideale manier om een gebied te verkennen. Op je eigen tempo wandel je door de omgeving, terwijl je om je heen de meest bijzondere dingen ziet. Vloog daar nou een buizerd? Is die kerk écht zo oud? En spot ik daar in de verte een hert? Langs de IJssel lopen allerlei routes voor langeafstandswandelingen. Stuk voor stuk prachtige wandelingen die je langs unieke uitzichtpunten, fenomenale landschappen en indrukwekkende gebouwen brengen. In dit blog vind je een overzicht van de 4 mooiste langeafstandswandelingen in IJsselstreek. Trek stevige wandelschoenen aan, pak een goedgevulde rugzak en ontdek al het moois wat op je pad komt.

 

Het Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad is een 120 kilometer lange wandeltocht door de duizelingwekkend mooie IJsselvallei. De route volgt de IJsseloever, die zich in bochten door het landschap wringt. Loop je dit Streekpad helemaal af, dan begint je tocht in Doesburg en eindig je in Kampen. Of andersom natuurlijk. Je kunt ook een etappe van het Hanzestedenpad lopen. Dan maak je alsnog een langeafstandswandeling langs volop bezienswaardigheden, maar dan in een verkorte versie.

 

Het Marskramerpad

Het Marskramerpad loopt dwars door Nederland, van oost naar west. Je passeert zelfs een landsgrens: het startpunt van de route ligt in de Duitse stad Bad Bentheim. Uniek dus! Het Marskramerpad is in totaal 372 kilometer lang. Net als bij het Hanzestedenpad kun je er voor kiezen om de route in etappes te lopen. Een populaire etappe van het Marskramerpad is etappe 8. Deze langeafstandswandeling van 17,2 kilometer loopt van Deventer tot Klarenbeek.

 

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met deze mooie langeafstandswandelingen!

 

Laat je inspireren - Ontdek Voorst