Mooie wandelroutes langs het water

Wandelen langs het water is de ultieme manier om helemaal tot rust te komen. Niets zo ontspannend als het geluid van een kabbelend beekje, de zonnige weerkaatsing van een waterpoel op je gezicht en het weidse uitzicht op uiterwaarden. In de omgeving van Voorst zijn allerlei waterrijke plekken te vinden waar je heerlijk kunt wandelen. Weten wat de mooiste wandelroutes langs het water zijn in deze regio? In dit blog hebben we 4 routes voor je verzameld, waaronder een paar bijzondere wandelingen over klompenpaden.

Het Tuylermarkerpad

Het Tuylermarkerpad is een historisch klompenpad van 11 kilometer lang. De route kronkelt door het buitengebied van Terwolde. Tijdens je wandeling loop je dwars door uiterwaarden, over smalle wandelpaadjes en langs historische boerenerven. Je zult je tijdens je wandeling verwonderen over het ruige landschap dat je passeert. Toch strijkt er tijdens het wandelen een aangename rust over je neer. Vooral als je stopt op de dijk en het prachtige uitzicht in je opneemt. Een uitzicht dat terecht schilderachtig te noemen is, aangezien landschapsschilder Salomon van Ruysdael deze aanblik in de 17e eeuw op doek vereeuwigde. Behoefte om te pauzeren voor een bakje koffie of een lekkere lunch? Brasserie KriebelZ is een fijne plek om even te rusten van je wandeling langs het water.

Beekweidenpad

Het buitengebied van Voorst ontdek je met een wandeling over het Beekweidenpad. Tijdens deze 16 kilometer lange tocht trek je door een bijzonder mooi beekdal, met de kleurrijke bossen om je heen. Een unieke bezienswaardigheid tijdens deze wandeling is de Jufferskolk: een overblijfsel van vroegere dijkdoorbraken. Op deze plek heeft het rivierwater vroeger met flink wat geweld diepe gaten uitgesleten. Mooi om even bij stil te staan. Je kunt je wandeling langs het water nog een keer onderbreken met een pauze bij een van de horecaplekken op de route. Pak bijvoorbeeld een moment voor jezelf bij Koffie & Theehuis ’t Momentje. Zin in iets meer drukte om je heen? Breng dan een bezoek aan Pannenkoekenhuis Voorst. Een ideale pauzeplek voor kinderen, want je vindt hier een spectaculair speelparadijs vol toffe attracties. Uniek in Nederland!

Fliertpad

Het Fliertpad is een klompenpad in het buitengebied van Twello, waarover je heerlijk langs het water kunt wandelen. De 16 kilometer lange tocht brengt je langs het beekdal van De Fliert. En dat geeft een prachtig uitzicht! Ook te zien op de route: historische boerderijen en indrukwekkende landgoederen. Vooral landgoed ’t Schol is een tussenstop waard. Hier zijn namelijk filmopnamen gemaakt van de beroemde oorlogsfilm A Bridge Too Far. Een stuk verder op de route loop je opnieuw een decor in, maar dan dat van een bekend boek: De Heren van de Thee van Hella Haasse. Lezers van dit boek kunnen helemaal wegdromen van de gebeurtenissen die zich op dit landgoed, dat Het Hunderen heet, hebben afgespeeld. Uiteraard geniet je ook als niet-lezer van de prachtige omgeving. Kan de wandeling over het Fliertpad je niet lang genoeg duren? Je kunt de route combineren met de route over het Tuylermarkerpad. Dan loop je een deel van je wandeling door de uiterwaarden van dit gebied.

Recreatiegebied Bussloo

Recreatiegebied Bussloo is het hele jaar door een plek waar je wilt én kunt zijn. Ook als je op zoek bent naar een mooie wandelroute langs het water! De recreatieplas in dit gebied is maar liefst 100 hectare groot. Je hebt dus je hele wandeling lang een blik op de glinsterend blauwe waterplas. Van 1 oktober tot 30 april mag je trouwe viervoeter ook met je meewandelen. De stokken en waterspetters vliegen je dan waarschijnlijk om de oren, want het gebied is in deze periode een waar hondenparadijs. Een leuke manier om andere hondenliefhebbers uit de omgeving te leren kennen. Wil je een weekend lang wandelen in het recreatiegebied van Bussloo? In de omgeving vind je allerlei plekjes waar je kunt overnachten, van sfeervolle bed and breakfasts tot luxe campings. Door te wandelen langs het water ontsnap je even aan de hectiek van alledag. Laat je gedachten varen terwijl je door schitterende watergebieden loopt. De omgeving van Voorst is de ideale uitvalbasis voor de mooiste wandelroutes langs het water. Je bent van harte welkom!

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met deze prachtige wandelroutes langs het water!

Laat je inspireren - Ontdek Voorst