Wandelen met alpaca’s en andere activiteiten met dieren in Voorst

Organiseer je binnenkort de jaarlijkse familiedag, een vrijgezellenfeest of een reünie met vrienden? En wil je er écht een onvergetelijke dag van maken? Doe iets met dieren! Daar wordt het hele gezelschap vrolijk van. In Voorst kun je allerlei bijzondere activiteiten met dieren doen. Wandelen met alpaca’s bijvoorbeeld, of knuffelen met koeien. We zetten de leukste dierenactiviteiten in de omgeving voor je op een rij.

Maak een wandeling met alpaca’s

Wandelen in de natuur doe je vast vaker. Maar heb je dat ook wel eens gedaan met een alpaca aan je zijde? Doe het eens en ontdek hoe relaxed én blij je ervan wordt. In Voorst kun je wandelen met alpaca’s bij Hertenboerderij de Weerd. Hier maken ze er een fantastisch uitje van voor jou en je gezelschap. Bij aankomst maken jullie kennis met het bonte alpacagezelschap van de boerderij. Daarna gaan jullie samen jullie nieuwe wollige vrienden op pad. Onderweg vertelt de gids jullie van alles over de alpaca’s. Over hun wol en oorspronkelijke leefgebied, maar ook over hun unieke karakters. Terug op de boerderij is er genoeg tijd om met de alpaca’s te knuffelen. En om de herten, pauwen, konijnen en andere beesten te ontmoeten. Je sluit je wandeling met alpaca’s af met een kop koffie of chocolademelk op de boerderij.

Haal je boerendiploma op Hertenboerderij De Weerd

Droom je stiekem van een carrière als boer(in)? Bij Hertenboerderij De Weerd maak je het waar. Behalve een wandeling met alpaca’s kun je hier namelijk ook je boerendiploma halen. Het boerendiploma behalen is een leuke activiteit voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar. Je helpt de hele dag mee op de boerderij. Van herten en varkens voeren tot pony’s borstelen en kippeneieren rapen. Het boerenleven kent voor jou straks geen geheimen meer! Aan het einde van de dag ontvang je je boerendiploma, met iets lekkers en een leuke verrassing. Leuk voor kinderen én volwassenen. Hertenboerderij De Weerd, Middendijk 22, Nijbroek, hertenboerderij.nl.

Knuffel de liefste koeien op de boerderij

Koeien zijn imposante beesten. Maar eng? Dat zijn ze zeker niet. Sterker nog, het zijn lieve beesten waar je heel goed mee kunt knuffelen. Dat kan op Boerderij Noord Empe. Deze bijzondere boerderij ligt net buiten het centrum van het dorp Voorst. Van mei tot en met oktober grazen de koeien bijna de hele dag in de groene weilanden. In deze periode stap je de wei in om lekker met de koeien te knuffelen. De andere helft van het jaar staan de koeien op stal. Ook dan kun je dicht bij ze komen. Je zult merken dat koe knuffelen heel ontspannend is. Leuk: de gastvrouw van de boerderij leert je alles over ‘koemuniceren’. Daardoor ga je helemaal op je gemak de wei of stal in. De workshop koe knuffelen duurt 3 uur. Je kunt jezelf op de boerderij in overall en laarzen steken. Die krijg je van de gastheer of -vrouw. Een fijne start van een gezellige middag. Boerderij Noord Empe, Noord Emperweg 1, Voorst, koeknuffelen.nl

Leer paardrijden als een pro

Het ziet er prachtig uit, een ruiter op een paard. Sierlijk en stoer tegelijk. Lijkt het jou wel wat om te leren paardrijden? Of ben je al beoefend in de ruitersport, maar krijg je er geen genoeg van? Kom paardrijden bij Ruitersportcentrum Wilp. Hier is iedereen welkom, welk niveau je ook hebt. Er is een binnenbaan, een buitenbaan en een weiland. De vriendelijke begeleiders helpen je een betere ruiter te worden. Ontdek hoe bijzonder het is om de wereld te zien vanaf de rug van een paard. Paardrijden bij Ruitersportcentrum Wilp is ook populair als kinderfeestje. De kinderen maken kennis met de pony’s en gaan vervolgens de wei of bak in. Dit altijd onder begeleiding. Na het ponyrijden krijgen alle feestgangers iets lekkers. Een feestje om niet meer te vergeten! Ruitersportcentrum Wilp, Grotenhuisweg 59, Wilp, rscwilp.nl.

We hopen dat we je geïnspireerd hebben met deze tips en dat we je binnenkort mogen verwelkomen in Voorst!

Laat je inspireren - Ontdek Voorst