Welkom in Voorst!

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste gebieden van Nederland. Weidse uiterwaarden, rood-witte koeien in het land, statige boerenhoeven en gezellige dorpjes, en vooral: de rivier die zich door het landschap slingert. Dit is de IJsselvallei! Hier geniet je van uren wandelen zonder een openbare weg over te steken. Van kilometerslange fietsroutes over de dijk. Van de gezellige drukte op en rond de IJssel. Van stoere doe-dingen op Airport Teuge. En van de weldadige wellness en rust langs de recreatieplas van Bussloo. Hier is het gewoon genieten. Kleinschalig en no-nonsense, met beide voeten in de Voorster klei. Letterlijk, als je zou willen. Voorst verwelkomt je graag!

Coronavirus: Waar kan ik nog heen?

Ook in Voorst hebben we te maken met de maatregelen voor het Coronavirus. Evenementen zijn afgelast, horecaondernemers en winkeliers hebben hun deuren moeten sluiten. Het advies is om zo veel mogelijk thuis te blijven. Een aantal winkels zijn nog geopend en hier geldt uiteraard de mondkapjesplicht. Wij hebben het voor je op een rij gezeg welke winkels nog open zijn en welke ondernemers een bezorg- en/of afhaalfunctie hebben ingericht. Klik op onderstaande button voor het overzicht. Maar de ontwikkelingen gaan snel, dus de informatie op deze site kan daardoor niet actueel zijn. We rekenen op je begrip.

Actuele informatie

Thuisblijftips

In deze gekke periode wordt er van ons allemaal gevraagd om thuis te blijven. Voor de gezondheid van onze naasten, houden wij ons hier natuurlijk zo goed mogelijk aan. Om deze tijd thuis een stukje gemakkelijker te maken, hebben wij een aantal thuisblijftips voor jullie op een rij gezet. Zo ontdek je de gemeente Voorst en de Veluwe vanuit huis.

Bekijk de thuisblijftips

Wintersfeer

Geniet van de kleine dingen en kijk naar wat wel kan en mag. Zoek ontspanning in de natuur. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en ontdek één van de (of alle) klompenpaden in de gemeente Voorst. Of bekijk de thuisblijftips en ontdek Voorst vanaf je bank!

Ontdek de wintersfeer

Fietsen & Wandelen

De Voorster routes staan garant voor de mooiste wandelingen en fietstochten. Wandelend over landgoederen en historische paden of fietsend over dijkweggetjes om heerijk uit te waaien. Ontdek de routes hier en geniet van de frisse lucht in de IJsselvallei

Ontdek de routes

Overnachten

Voor de echte Voorster IJsselvallei beleving, moet je hier minimaal een aantal daagjes verblijven. Overnachten kun je hier op verschillende manieren en op talloze adresjes. Van eenvoudige boerencampings en bed-and-breakfast-adressen tot luxe campings, bungalowparken en sfeervolle hotels.

Bekijk alle accommodaties

Voorst herdenkt en viert 75 jaar vrijheid

Het jaar 2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Ook in de gemeente Voorst wordt in 2020 op verschillende momenten met verschillende activiteiten en evenementen 75 jaar vrijheid, herdacht, gevierd en herbeleefd. Zo staat april in het teken van Operation Cannonshot en augustus in het teken van de terugkomst van prinses Juliana en de prinsesjes Beatrix, Irene en Margriet.

Voort Herdenkt 75 jaar vrijheid

Twello groenste dorp van Europa!

Iedereen mag het nu weten: Twello is niet alleen het groenste dorp van Nederland, maar ook het groenste dorp van Europa!

In juli maakte een zeskoppige jury een tour langs allerlei groene plekken in Voorst om de gemeente te keuren. Wandelend, fietsend en met een bus kregen de juryleden verschillende, groene, highlights van de gemeente te zien. Eind september was de uitslag en de prijsuitreiking van de Europese groenwedstrijd en mocht Twello het goud mee naar huis nemen!

Kom, net als de jury, genieten in het landelijke groene Voorst tussen de IJsselvallei en Veluwe.