Welkom in Voorst!

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste gebieden van Nederland. Weidse uiterwaarden, rood-witte koeien in het land, statige boerenhoeven en gezellige dorpjes, en vooral: de rivier die zich door het landschap slingert. Dit is de IJsselvallei! Hier geniet je van uren wandelen zonder een openbare weg over te steken. Van kilometerslange fietsroutes over de dijk. Van de gezellige drukte op en rond de IJssel. Van stoere doe-dingen op Airport Teuge. En van de weldadige wellness en rust langs de recreatieplas van Bussloo. Hier is het gewoon genieten. Kleinschalig en no-nonsense, met beide voeten in de Voorster klei. Letterlijk, als je zou willen. Voorst verwelkomt je graag!

Twello groenste dorp van Europa!

Iedereen mag het nu weten: Twello is niet alleen het groenste dorp van Nederland, maar ook het groenste dorp van Europa!

In juli maakte een zeskoppige jury een tour langs allerlei groene plekken in Voorst om de gemeente te keuren. Wandelend, fietsend en met een bus kregen de juryleden verschillende, groene, highlights van de gemeente te zien. Eind september was de uitslag en de prijsuitreiking van de Europese groenwedstrijd en mocht Twello het goud mee naar huis nemen!

Kom, net als de jury, genieten in het landelijke groene Voorst tussen de IJsselvallei en Veluwe.

 

 

Oktober = wandelmaand!


Het najaar is de periode om de Gelderse streken al wandelend te ontdekken. Het landschap verandert, van de kleurrijke zomer naar het goud van de herfst. Ontdek het Gelderse Goud in Voorst en geniet van de prachtige landschappen die de Veluwse  IJsselvallei je laten zien.

 

Ontdek de klompenpaden in de gemeente Voorst


Wandel langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen en geniet van de de prachtige landschappen rond De Vecht, Klarenbeek, Nijbroek, Terwolde, Teuge en Twello. Klompen aan, rugzak op en gaan! Ontdek al wandelend de prachtige buitengebieden in de gemeente Voorst.

 

 

Overnachten

Voor de echte Voorster IJsselvallei beleving, moet je hier minimaal een aantal daagjes verblijven. Overnachten kun je hier op verschillende manieren en op talloze adresjes. Van eenvoudige boerencampings en bed-and-breakfast-adressen tot luxe campings, bungalowparken en sfeervolle hotels.

Bekijk alle accommodaties