Flora en Fauna

Door de grote diversiteit aan landschappen in de gemeente Voorst vind je ook veel verschillende soorten planten en dieren. De diversiteit van planten en dieren staat landelijk onder druk, door veel aandacht aan de biodiversiteit te schenken doet de gemeente Voorst samen met bewoners haar uiterste best hier een positieve bijdrage aan te leveren. Bekijk hier welke dieren en planten je tijdens je bezoek tegen kan komen.

Van bever tot grutto

In de uiterwaarden bij Wilp vind je nog één van de weinige oude zachthoutooibossen. In dit bos in de uiterwaarden hebben de bevers een prachtige verblijfplek. De grote natte graslanden in de uiterwaarden zijn zeer interessant voor vogels. Wellicht zie je tijdens je fietstocht wel een Grutto.

Klein wild

Tijdens je wandeling of fietstocht langs de landgoederen is de kans groot dat je veel klein wild zoals konijnen, hazen en eekhoorns tegenkomt. Op een goed moment kan je zelfs een van de vele reeën in dit gebied tegenkomen. Kortom, neem je verrekijker mee wanneer je in een van onze prachtige landschappen op pad gaat! Je weet nooit welke bijzondere dieren of planten je tegenkomt!

Wandelend wild spotten

Ontdek de andere unieke landschappen