Weteringse Broek

Het Weteringsebroek is een recreatief zeer aantrekkelijk gebied tussen de nieuwbouwwijk Zuidbroek in Apeldoorn en de dorpen de Vecht en Teuge. Door een samenwerking tussen gemeente Apeldoorn, Waterschap Vallei en Veluwe en de gemeente Voorst is samen met de bewoners van het gebied een prachtige recreatieve en ecologische verbinding ontstaan. Ontdek hier wat er valt te beleven.

 

Van binnenuit beleven

In het agrarische gebied tussen de dorpen de Vecht en Teuge zijn verschillende fietsverbindingen aangelegd zodat u het landschap van het Weteringse Broek van binnenuit kunt beleven. Naast het behoud van de agrarische functie van de gronden zijn er diverse natuuringrepen gedaan. Zo komt u op uw fietstocht langs bossen, struwelen, hagen, extensieve graslanden en weteringen met natuurvriendelijke oevers.

Fijn voor mens en natuur

Op verschillende plaatsen in dit kleinschalige, agrarische landschap vind je bankjes waar je even kunt uitblazen. Misschien zie je er wel een ooievaar! Ook zijn er twee plaatsen waar je even kunt neerstrijken voor een drankje of een ijsje. Het resultaat is niet alleen fijn voor de recreant, maar ook voor de natuur: er zijn nu belangrijke groene verbindingen ontstaan, zodat dieren zich kunnen verplaatsen tussen de gebieden.

Ontdek de andere unieke landschappen