Weidse polder

Uitgestrekte weilanden, boerenakkers en uitstekende kerktorens: dit is de polder! In het noorden van Voorst ervaar je volledige rust. Maak een fietstocht door het weidse landschap en beleef de bijzondere flora en fauna, misschien spot je zelfs wel een grutto!

Ontdek de polder

In dit eeuwenoude gebied zijn de restanten van de oude kavelmaten zoals een striepe, hoeve en morgen nog altijd zichtbaar. Al fietsend door dit prachtige cultuurhistorische gebied kom je nog steeds de oude structuren van de ontginningen tegen. Geniet van het weidse landschap en haar langgerekte kavels, geniet van de wisselende natuur, dartelende vlinders, libellen en nieuwsgierige koeien, onderga de rust en ruimte van de polder van Nijbroek. 

Monumentaal rondje Nijbroek

Klompenpaden door de weidse polder

Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen in de prachtige weidse polder. Wandel door de eeuwenoude polder van Nijbroek via het Niebroekerpad. Of ontdek het mooie buitengebied van De Vecht, Teuge en Terwolde via het Woldermarkerpad en het Avervoorderpad. Rust, ruimte, karakteristieke boerderijen en een landschap door mensenhanden gevormd bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Cultuurhistorische fietstocht

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste landschappen van Nederland, de polder van Nijbroek en Terwolde. Fiets langs IJsselhoeven en spiekers en maak zo kennis met bijzondere landschappen, cultuurhistorische elementen, monumentale IJsselhoeven en de geschiedenis van haar bewoners.

Download hier de brochure

Het ontstaan van Nijbroek

Polder Nijbroek is een veertiende eeuwse ontginning en heeft een lange historie van landbewerking en bewoningsgeschiedenis. Het bijzondere aan Nijbroek is de vroege ontginning volgens een vooraf bedacht plan. De gangmaker achter de ontginning was graaf Reinoud van Gelre en Zutphen. Als een echte ontginner kan hij beschouwd worden als de Lely van de middeleeuwen. Dit is ook het begin geweest van de Waterschap organisaties zoals wij deze tegenwoordig kennen.

Lees hier meer

Meer beleven - Bekijk wat er nog meer te beleven valt in Voorst!

Ontdek Voorst

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste gebieden van Nederland. Weidse uiterwaarden, rood-witte koeien in het land, statige boerenhoeven en gezellige dorpjes, en vooral: de rivier die zich door het landschap slingert. Dit is de IJsselvallei!

Authentieke IJssel

De IJssel, een kronkelende rivier met haar uiterwaarden, eeuwenoude dorpjes en Hanzesteden ofwel de ‘Mooiste rivier van Nederland’. Fiets over dijkweggetjes, strijk neer op het terras met uitzicht, proef de (h)eerlijke streekproducten en ervaar het zelf!

Meer over Authentieke IJssel

Verborgen bossen

Tijdens een rustgevende wandeling in de onontdekte bossen van de landgoederen ervaar je de rijke cultuurhistorische geschiedenis van Voorst. Hier maak je kennis met de Veluwse Bandijk, grafheuvels en de legende van het Juffersgat.

Meer over Verborgen bossen

Weidse polder

Uitgestrekte weilanden, boerenakkers en uitstekende kerktorens: dit is de polder! In het noorden van Voorst ervaar je volledige rust. Maak een fietstocht door het weidse landschap en beleef de bijzondere flora en fauna, misschien zie je wel een grutto!

Meer over Weidse polder

Bruisend hart

Heb je zin in een actief uitje, een middagje shoppen of juist een ontspannend dagje uit? In het bruisend hart van de gemeente Voorst vind je naast highlights ook een aantal toeristische pareltjes. Heb jij ze al ontdekt?

Meer over Bruisend hart

Recreatiegebied Bussloo

Glinsterend zwemwater, schone zandstrandjes, sportieve activiteiten en gastvrije horecaondernemers: deze topingrediënten vind je op Bussloo, een prachtige, in het groen gelegen recreatieplas van maar liefst 100 hectare.

Meer over Recreatiegebied Bussloo

Vliegveld Teuge

Hier dompel je je onder in de wereld van de luchtvaart. Vlieg mee met de piloot tijdens een rondvlucht of parachutesprong of blijf op de grond en geniet op het terras van het vliegspektakel. Hier ben je gegarandeerd een dag in de wolken.

Meer over Vliegveld Teuge

Twello Centrum

Voel je thuis in Twello: struin rond in modieuze boetiekjes, leuke cadeauwinkels en ontdek het oudste straatje van Twello. De tijd vliegt tijdens een middagje shoppen in Twello. Dat is geen enkel probleem, parkeren in Twello is gratis!

Meer over Twello Centrum