Bruisend hart

Welkom in het bruisend hart van de gemeente Voorst. Dit is het hart van de regio waar je je hart kunt ophalen aan diverse activiteiten. Of je nu van golven, pitch&putten, sterrenkijken, winkelen, uitgaan, lekker eten, vliegtuig spotten of parachutespringen houdt, je vindt het hier allemaal!

Ontdek de pareltjes

In het bruisend hart maken vele pareltjes van activiteiten en ondernemers een prachtige omgeving om te ontdekken. Van kleinschalige cultuurhistorische bezigheden tot het grotere vermaak. In deze regio worden oude ambachten in ere gehouden door onder andere de molenaars en de Stoomhoutzagerij. Buitenpost is een locatie voor jong en oud met een verzameling van natuureducatie, een kascafé, het blotenvoetenpad en een streekwinkel. Een frisse duik nemen is in deze waterrijke omgeving geen enkel probleem. In het binnen- en buitenbad van zwembad de Schaeck vind je veel vormen van zwemplezier. 

De afwisseling tussen de drie toeristische highlights en deze verschillende activiteiten maakt dat de driehoek Bussloo - Teuge - Twello bruist van vermaak.

Bruisend van activiteiten

In het bruisende hart is er geen tekort aan activiteiten. Plan een shopmiddagje in het centrum van Twello, waar je je direct tijdens de eerste minuut thuisvoelt. Op Vliegveld Teuge breng je je bezoek in de gemeente Voorst tot een hoger niveau. Hier heb je de kans om zelf achter de stuurknuppel te kruipen of kan je de uitdaging van een parachutesprong aangaan. Recreatiegebied Bussloo biedt je naast de zandstranden en de ligweiden ook een leuk aanbod aan outdooractiviteiten en golfactiviteiten.

Activiteiten op Bussloo

De highlights van het bruisend hart

Streekproducten

Geen bruisend hart zonder producten uit de streek! Hier kan je genieten en proeven van het (h)eerlijke landleven. Neem een kijkje in een van de streekwinkels in het bruisende hart. Hier vind je op 1 plek tal van producten uit de streek. Altijd al eens melk zo van de koe willen proeven? Op boerderij De Elshof in Wilp tap je zelf je verse melk! 

Kies je streekproduct

Overnachten

Wil je meer ontdekken in en langer genieten van het bruisend hart? Blijf dan een paar nachtjes langer. Mogelijkheden zijn er genoeg, van charmante B&B's tot kamperen bij de boer en van een chique welness hotel tot een gezellig vakantiepark. Overnachten met een gouden randje doe je op Kampeerhoeve Bussloo, bij Thermen Bussloo en Hotelsuite Teuge. Mocht je geen campinguitrusting hebben, niet getreurd. Er zijn mogelijkheden genoeg voor het huren van een pod, chalet of trekkershut. Zo geniet je alsnog van het vrije campingleven.

Meer over overnachten

Meer beleven - Bekijk hieronder wat er nog meer te beleven valt in Voorst!

Ontdek Voorst

Tussen de Veluwe en de IJssel ligt een van de mooiste gebieden van Nederland. Weidse uiterwaarden, rood-witte koeien in het land, statige boerenhoeven en gezellige dorpjes, en vooral: de rivier die zich door het landschap slingert. Dit is de IJsselvallei!

Authentieke IJssel

De IJssel, een kronkelende rivier met haar uiterwaarden, eeuwenoude dorpjes en Hanzesteden ofwel de ‘Mooiste rivier van Nederland’. Fiets over dijkweggetjes, strijk neer op het terras met uitzicht, proef de (h)eerlijke streekproducten en ervaar het zelf!

Meer over Authentieke IJssel

Verborgen bossen

Tijdens een rustgevende wandeling in de onontdekte bossen van de landgoederen ervaar je de rijke cultuurhistorische geschiedenis van Voorst. Hier maak je kennis met de Veluwse Bandijk, grafheuvels en de legende van het Juffersgat.

Meer over Verborgen bossen

Weidse polder

Uitgestrekte weilanden, boerenakkers en uitstekende kerktorens: dit is de polder! In het noorden van Voorst ervaar je volledige rust. Maak een fietstocht door het weidse landschap en beleef de bijzondere flora en fauna, misschien zie je wel een grutto!

Meer over Weidse polder

Bruisend hart

Heb je zin in een actief uitje, een middagje shoppen of juist een ontspannend dagje uit? In het bruisend hart van de gemeente Voorst vind je naast highlights ook een aantal toeristische pareltjes. Heb jij ze al ontdekt?

Meer over Bruisend hart

Recreatiegebied Bussloo

Glinsterend zwemwater, schone zandstrandjes, sportieve activiteiten en gastvrije horecaondernemers: deze topingrediënten vind je op Bussloo, een prachtige, in het groen gelegen recreatieplas van maar liefst 100 hectare.

Meer over Recreatiegebied Bussloo

Vliegveld Teuge

Hier dompel je je onder in de wereld van de luchtvaart. Vlieg mee met de piloot tijdens een rondvlucht of parachutesprong of blijf op de grond en geniet op het terras van het vliegspektakel. Hier ben je gegarandeerd een dag in de wolken.

Meer over Vliegveld Teuge

Twello Centrum

Voel je thuis in Twello: struin rond in modieuze boetiekjes, leuke cadeauwinkels en ontdek het oudste straatje van Twello. De tijd vliegt tijdens een middagje shoppen in Twello. Dat is geen enkel probleem, parkeren in Twello is gratis!

Meer over Twello Centrum