Voorst

Welkom in Voorst, het dorp dat zo mooi tussen Veluwe en IJssel ligt, waar je geniet van mooie wandel- en fietsroutes over de Voorsterklei, de landgoederen  Beekzicht en de Poll en waar de Empese en Tondense Heide om de hoek ligt.

Het verhaal van Voorst

Het dorp Voorst bevindt zich op het snijvlak van diverse landschappen. Het dorp zelf ligt op een oude stroomrug van de IJssel. Op dit wat hoger gelegen gebied ontwikkelde zich in de loop der eeuwen bewoning en landbouw. In de verschillende buurtschappen rondom Voorst vind je nog steeds gemeenschappelijke enken van boerderijen.
De wegen en waterlopen op de Voorsterklei zijn stille getuigen van vroegere en verschillende rivierbeddingen van de de IJssel.
Geniet van de verschillende fiets- en wandel mogelijkheden rond het dorp Voorst. Volg bijvoorbeeld de rode klompenpad bordjes van het Beekweidenpad en ontdek hoe Veluwe en IJsselvallei hier samenkomen.

Meer over de geschiedenis

Dorpskern

Met de aanleg van de rondweg veranderde de vroeger zo drukke provinciale weg door het dorp Voorst in een gezellige dorpsstraat met moderne voorzieningen die uitnodigt tot het houden van evenementen. Zo is daar de (COOP) supermarkt midden in het dorp met aan de weg grote bloemperken in een mooie stenen lijst waar je even lekker op kan zitten. Ben je na een fiets- of wandeltocht aan een uitblaasmomentje toe? Stap dan eens af bij Koffie- en Theehuis 't Momentje, koffie en –theeschenkerij Bakkerij Bril, of Foodcorner Bites of de gezellige koffiehoek bij . Ook kan je 's avonds lekker eten bij het Pannenkoekenhuis Voorst, Ribhouse Texas Voorst en Grillroom Sahara.

Rondom Voorst

Het dorp Voorst kent een actief verenigingsleven verspreid over het jaar organiseren zij verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld het oldtimer evenement Voorst op wielen, een woodcarving evenement en in het najaar een fair met streekproducten op een prachtige locatie bij de monumentale boerderij Groot Oerink. Dit alles samen met de prachtige natuur rond de Voorsterbeek, de Appense dijk, de bijzondere Veluwse Bandijk (14e eeuw), het Appense bos met haar grafheuvels (+/- 2200 voor Chr.) en ruïne de Nijenbeek biedt bezoekers aan dorp Voorst veel vermaak!

 

Overnachten rond Dorp Voorst

Geniet langer van al het moois dat het dorp Voorst en haar omgeving biedt en boek een overnachting bij één van de B&B's of op één van de campings.