Digitaal Oorlogsmonument

Deze pagina is het digitaal oorlogsmonument voor de oorlogslachtoffers in de gemeente Voorst. Lees hier meer over de gebeurtenissen en de slachtoffers die zijn gevallen. Ook is het digitale monument met alle slachtoffers te downloaden via de rode button. Opdat wij niet vergeten, zij gaven hun leven voor onze vrijheid.

Lest we forget

Zij gaven hun leven voor onze vrijheid

 

Voorster Bevrijdingsverhaal

De bevrijding van de gemeente Voorst begon met de belangrijke Operatie Cannonshot. Dit is de codenaam voor het oversteken van de IJssel door de Canadezen bij Wilp. Het slagen van deze operatie betekende niet alleen het begin van de bevrijding van de gemeente Voorst, maar ook het begin van de bevrijding van de Veluwe en daarmee West-Nederland!

Lees meer

Meer oorlogsverhalen?

Oorlog en vrede in de gemeente Voorst

Ter gelegenheid van 75 jaar Vrijheid heeft de Oudheidkundige Kring Voorst een extra KRONIEK samengesteld met de titel ‘Oorlog en vrede in de gemeente Voorst’. In dit boekje wordt in 120 bladzijden de oorlog en het verzet en de bevrijding van de gemeente Voorst door de Canadezen verteld. Daarnaast lees je ook verhalen van inwoners van de gemeente Voorst die schrijven hoe zij de oorlog en vooral de bevrijding hebben beleefd. Prachtige verhalen met mooie beelden.

Verkooppunten extra KRONIEK