Niebroekerpad

3 uur 30 minuten (14,0 km)

  • Download GPX

Ontdek het mooie buitengebied van Nijbroek. Wandelen langs boerenerven, over schouwpaden en historische wegen.

Rust, ruimte, karateristieke boerderijen en een landschap door mensenhanden gevormd bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan! Delen van dit pad kunnen in natte perioden modderig zijn, dus stevige schoenen of laarzen aan en gaan.
Tussen 15 maart en 15 juli is de meest noordelijke lus om de poel niet open, men kan de lus afkappen en doorgaan over de wetering of langs de wetering.
Op enkele plaatsen langs de schouwpaden lopen af en toe schapen. Om te voorkomen dat ze ontsnappen via de schouwpaden spant de eigenaar soms een draadje over het schouwpad of zet een laag hekje neer. Je kan  gerust hier over heen stappen en de wandeling vervolgen. Gelieve de draad of het hek niet te verplaatsen.
Modderig

Het Niebroekerpad heeft een KIDS variant van 3,1 km met leerzame opdrachten onderweg en een eigen markering. Lees meer op Niebroekerpad KIDS of download de routeapp.

Praktische informatie:
Je kan de route verkorten tot 5 of 9 km. Dit staat op de kaart aangegeven en is onderweg als zodanig gemarkeerd.
Het Niebroekerpad wordt aangegeven met een gele markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen.
Het Niebroekerpad kan gecombineerd worden met het Avervoorderpad en het Woldermarkerpad. Overstappunten en -routes zijn aangegeven op de kaart en in het veld.

Dit ga je zien

Startpunt: Dorpshuis De Arend
Dorpsplein 2
7397 NH Nijbroek
Eindpunt: Dorpshuis De Arend
Dorpsplein 2
7397 NH Nijbroek

Beschrijving

Startpunt: Dorpshuis De Arend
Dorpsplein 2
7397 NH Nijbroek

Alternatieve lengte (vanaf startpunt):
5 en 9 km

Eindpunt: Dorpshuis De Arend
Dorpsplein 2
7397 NH Nijbroek