Bijzonder overnachten vlak bij de Veluwe

Met een vers kopje koffie in de ochtendzon, word je langzaamaan wakker tussen al het groen. Je hoort de vogels fluiten en ziet op een paar meter afstand de herten grazen. De Veluwe is een landschap waarin je echt tot rust kan komen. Heerlijk wandelen, fietsen, cultuur snuiven of gewoon even niks. Voorst ligt vlak bij de Veluwe en is daarom de perfecte uitgangsbasis als je wil genieten van dit prachtige gebied. In dit blog hebben we een aantal accommodaties voor je verzameld zodat je bijzonder kan overnachten in de omgeving van de Veluwe.

Bijzonder overnachten op een landgoed op de Veluwe

Verborgen tussen de Veluwse natuur ligt Landgoed Klarenbeek. Een locatie vol historie en ambacht. Deze locatie kende diverse identiteiten waaronder een koperslagerij, sigarenkistenfabriek, deurenfabriek en nu een evenementenlocatie en Bed and Breakfast. Overdag stap je door bossen en langs heidevelden van Nationaal Park de Hoge Veluwe. In de namiddag plof je neer op het terras en geniet je van de ondergaande zon op het landgoed.

Of overnacht bij Bed and Breakfast Landgoed Matanze bij de Hanzestad Deventer. De voormalige dienstwoning wordt omringd door een prachtige tuin van maar liefst tien hectare. Ervaar een oase van rust tijdens een wandeling door de Engelse landschapstuin, historische kassen en vijvers. Sla een bal op de zes-holes golfbaan of bewonder de zeldzame heksenkring op het terrein.

 

Overnachten bij een wijngaard

Gelegen op het platteland van Terwolde, op de grens van de Veluwe en de IJsselvallei ligt Park Nieuw Grapendaal. Toeven tussen de wijngaarden of kamperen bij de boer. De prachtige natuur doet je denken aan een vakantie midden in Frankrijk.

Bezoek de geitenboerderij op het park en laat je verrassen door de smaak van de geitenkaas. Maak een wandeling langs de IJssel en tel de karakteristieke boerderijen. Bij terugkomst staat er een welverdiend glas wijn op je te wachten, tussen de wijnstronken van de wijngaard. Een overnachting op de Veluwe om nooit te vergeten.

  

Overnachten in een steltenberg

Als je bijzonder wil overnachten op de Veluwe zit je bij De Ruiterkolk goed. Hier verblijf je in een unieke steltenberg, gevestigd op het terrein van een kleinschalig boerenbedrijf. Als gast heb je alle vrijheid om te doen en laten wat je wil. Zelfs als dat betekent dat je mee wil helpen met het melken van de koeien.                           

De omgeving van Terwolde heeft een diversiteit aan bijzondere landschappen. Ervaar het tijdens een tocht over het water met de kano of bewandel één van de vijf klompenpaden in de omgeving. Voor de visliefhebbers is er ook een vissteiger om je hengel uit te gooien.

 

Overnachten in een vliegtuig

Tijdens je verblijf bij Vliegtuigsuite Teuge ben je piloot en passagier voor één dag. Het 40 meter lange toestel vloog in zijn jongere jaren naar landen als Cuba, Rusland, China en Vietnam. Nu is deze bijzondere accommodatie een ideaal onderkomen voor een romantische overnachting op de Veluwe.

Plons in het bubbelbad en voel de warmte op je huid van de infrarood sauna. Terwijl je bijkomt op het Auping bed kijk je uit over de landingsbaan van vliegveld Teuge. Maak een heerlijk gerecht in je eigen keuken of ga dineren in Deventer, Apeldoorn of Zutphen. 

 

Overnachten met uitzicht op parachutisten en landingsbaan

Mini camping 't Oegenbos ligt aan het kleine sportvliegveld Teuge, tussen Apeldoorn en Deventer en is daarom perfect om bijzonder te overnachten op de Veluwe. Vanaf het terras van je blokhut of caravan bewonder je spectaculaire landingen van parachutisten en zweefvliegtuigen. Voor wie durft, is het ook mogelijk om een rondvlucht te maken of parachute te springen.

Wanneer de zon straalt en de temperatuur goed is, kan je genieten van lekkernijen op het terras van de theeschenkerij. Neem een duik in de grote zwemvijver of ontdek het historische centrum van Apeldoorn.

 

Overnachten tussen de herten

Wandelen met alpaca’s, meerijden op de trekker en slapen tussen de herten. Bij Hertenboerderij De Weerd in Nijbroek beleef je het echte boerenleven. Op het terrein staan safaritenten en caravans die gehuurd kunnen worden, maar je kan ook terecht met eigen kampeermiddelen. Een fijne plek om te overnachten op de Veluwe.

In de directe omgeving is ‘Toer de Boer op’ echt een aanrader. Tijdens de fietstocht kom je langs meerdere boerderijen en leuke streekwinkels. Proef de kwaliteit van een boerenijsje, score bijzondere kaarsen in de kaarsencadeaushop in Emst of drink een Eper biertje op een boerenterras.

Welke overnachting op de Veluwe je ook kiest, ze hebben allemaal iets bijzonders en unieks. Elke plek is omringd door talloze wandel- en fietsroutes, de IJssel en de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. De grootste troef blijft toch wel de prachtige omgeving. Veel plezier tijdens jouw bijzondere overnachting op de Veluwe.

 

Meer overnachten in Voorst