Monumenten Airport Teuge

Op deze pagina lees je meer informatie over de oorlogsmonumenten op vliegveld Teuge. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de monumenten en ontdek het vliegveld vanaf de noordzijde. Vanaf deze plek vind je een bijzonder monument en heb je een geweldig uitzicht over het vliegveld en een monumentale schaapskooi. Echt de moeite waard om hier naartoe te wandelen of te fietsen dus.

Route Monumenten Airport Teuge

Aan de andere kant van het vliegveld tegenover het spottersveldje vind je nog een monument dat ons herinnert aan onze bevrijding. Volg de route op het kaartje of download de route om deze prachtige plek en het verhaal achter deze plek te ontdekken.

Download de route

Monumenten op vliegveld Teuge

 

 

Voorster Bevrijdingsverhaal

De bevrijding van de gemeente Voorst begon met de belangrijke Operatie Cannonshot. Dit is de codenaam voor het oversteken van de IJssel door de Canadezen bij Wilp. Het slagen van deze operatie betekende niet alleen het begin van de bevrijding van de gemeente Voorst, maar ook het begin van de bevrijding van de Veluwe en daarmee West-Nederland!

Lees meer

75 + 1 jaar vrijheid

Het jaar 2020 zou in het teken staan van het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Helaas is dit door het coronavirus anders gelopen dan iedereen had gedacht. Er is door veel partijen hard gewerkt om er een onvergetelijk herdenkingsjaar van te maken. Een aantal van deze activiteiten zijn dit jaar aangepast zodat wij dit jaar 75+1 jaar vrijheid kunnen vieren. 

75 + 1 jaar vrijheid