Voorst Herdenkt 75 jaar vrijheid

Dit jaar vieren wij in Nederland dat wij 75 jaar in vrijheid mogen leven. Ook in de gemeente Voorst is er een uitgebreid programma voor het herdenken, vieren, beleven en beseffen van de vrijheid. Bekijk alle activiteiten op deze pagina en in de evenementenkalender en lees over gebeurtenissen tijdens de bevrijding en de oorlogsjaren van de gemeente Voorst.

Operatie Cannonshot

Op 12 april 1945 vond Operatie Cannonshot plaats. Operation Cannonshot was de codenaam die de Canadezen gaven aan de oversteek van de IJssel van Gorssel naar Wilp. Het slagen van deze operatie betekende het begin van de bevrijding van de Ve;luwe en West-Nederland.

Evenement uigesteld

Deze operatie zou op 11 en 12 april herdacht, beleefd en gevierd worden, maar deze is vanwege het coronavirus helaas uitgesteld. De nieuwe datum volgt zo snel mogelijk. Lees hieronder alvast meer over de operatie en de activiteiten!

Voorst Remembers Cannonshot

Teuge Remembers Prinsessendag

Op 2 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat Prinses Juliana en Prins Bernhard hun drie dochters na hun verblijf in Canada terugbrachten naar ons land. Ze landden op vliegveld Teuge in de gemeente Voorst.

Op 2 augustus a.s. staat het vliegveld daarom in het teken van vrede, vrijheid en verbondenheid met zeer uiteenlopende activiteiten voor jong en oud. Klik hieronder voor meer informatie en de programmering.

Prinsessendag Teuge