Streekproducten

Voorst is rijk aan heerlijke streekproducten van de IJsselvallei en de Veluwe. Tijdens je bezoek aan Voorst kom je deze streekproducten overal tegen. In de IJsselvallei vinden wij het namelijk erg belangrijk dat producten op een duurzame manier en lokaal geproduceerd worden. De restaurants maken gebruik van lokale ingrediënten, supermarkten verkopen de producten van de boeren en de boeren verkopen hun producten in hun eigen streekwinkels rechtstreeks aan de inwoners en recreanten. Zo worden de korte ketens gestimuleerd en kan iedereen genieten van (h)eerlijke producten!

 

Culinaire ontdekkingstocht

De gemeente Voorst is rijk aan heerlijke en gezonde streekproducten!  Het aanbod zal je verrassen: zuivelproducten op het boerenland, kersen in de uiterwaarden van de IJssel, brood van de dorpse molen en de wijngaarden in het weidse landschap. Met alle verscheidenheid aan streekproducten en landschappen kan je op culinaire reis door Voorst en omgeving. Goed voor jouw gezondheid, de natuur en de lokale economie.

Kom langs bij de boer!

Wil je weten waar deze lekkere streekproducten vandaan komen? Kom dan op bezoek bij de boer die deze (h)eerlijke streekproducten maakt en verkoopt. Tap je eigen melk bij Erve Trees of Melktap Wilp, hier kun  je zelfs je eigen softijsje tappen. Ook op boerderij de Kolke in Voorst, Boerderij Den Hoek in Wilp-Achterhoek en boerenstreekwinkel De Wolf in Terwolde vind je een goedgevulde en gezellige streekwinkel.

Bezoek de boer op de boerderij - Bekijk hieronder de streekproducten en de boer(innen)!

Wat gebeurt er op de boerderij

Wil je meer weten over wat er allemaal komt kijken voordat  de boer zijn streekproduct kan verkopen? Veel boeren in de IJsselvallei laten je graag kennismaken met hun bedrijf. Zij hebben hun krachten gebundeld in de organisatie 'IJsselvallei Boert en Eet Bewust'. Via hen kun je je aanmelden voor rondleidingen op verschillende boerenbedrijven. 

Leer hier meer over de boer

Producten op de kaart

Deze lokale streekproducten zijn ook terug te vinden op de menukaarten van de restaurants in de gemeente Voorst. Bekijk hieronder een greep uit de lekkerste, gezelligste en beste restaurants.

Vind de lekkerste restaurantjes

Fietsend op culinaire reis

Je kan je bezoek aan een of meerdere streekwinkels combineren met een prachtige fietsroute door de rijke landschappen van de gemeente Voorst. Bekijk hieronder op de kaart waar jouw favoriete bedrijven zich bevinden en stippel de leukste route uit. Download de kaart en ga op reis!

Wil je het prachtige landschap ervaren via een bestaande fietsroute? Bekijk dan hier alle fietsroutes.

Download de kaart en routes