Wandelen

Wandelen is optimaal beleven

Kilometers wandelpaden liggen hier op je te wachten. Door bossen, langs weilanden, over een middeleeuwse dijk of langs de IJssel: in de gemeente Voorst kun je alle kanten op. Prachtige vergezichten ontdekken, weidevogels spotten, picknicken op een bankje of boomstronk, een kop koffie op een boerenerf – door een wandeling beleef je de omgeving optimaal. Vooral als je een van de vele Klompenpaden kiest, die dwars door het Voorster boerenland lopen.

Struinend op avontuur

De Voorster wandelpaden staan garant voor de mooiste wandelingen. Wandelend over herstelde historische paden, landgoederen, en dwars door boerenland is er genoeg te beleven en ontdekken. Lekker struinen door het weiland, kleine doorsteekjes ontdekken, en balans houden op een bruggetje. Halverwege kan je op een boerenerf rustig een kop koffie drinken in de frisse lucht van de IJsselvallei. Dit is pas ontspannen tijdens je weekendje weg.

Bekijk de wandelroutes

Favoriete Klompenpaden

Wandel mee met Tessa

Heb je zin in een avontuurlijke wandeling door de prachtige natuur? Lees dan snel verder! Tessa heeft een blog geschreven over haar 3 favoriete klompenpaden in de IJsselvallei. Ook geeft ze een tip om de heerlijke IJsselvallei mee naar huis te nemen.

Lees de blog

Even bijkomen

Heb je al flink wat stappen op je stappenteller staan? Dan is het tijd om lekker bij te komen met een hapje en een drankje bij een van de leuke restaurantjes. Vind op de interactieve kaart een leuk adresje op je wandelroute. Plof lekker neer op het terras en laat je verrassen door de menukaart met heerlijke streekproducten.

Bekijk de interactieve kaart

Blote voeten

Zoek je iets leuks voor de kids? Kies dan het Blotevoetenpad in Twello. Lekker struinen door gras, water, blubber en modder, en klauteren over boomstammen. En vergeet aan het eind de pluktuin niet.

Bekijk het blote voetenpad